Fifa-proffset Daniel ”Hakke” Hakola var populär under SN-bollen – han fick till och med skriva sin autograf till flertalet barn som kom på besök. Foto:

Stort intresse för att möta Fifa-proffset

SN-bollen

E-sport (elektronisk sport) är på stark frammarsch i världen. Det var då inte konstigt att kön ringlade lång för att få möta Fifa-proffset Daniel ”Hakke” Hakola.

– Vilket jäkla mottagande från kidsen, säger Hakola.

Daniel ”Hakke” Hakola från Norsjö är ansedd som bäst i Norrland på fotbollsspelet Fifa. Ett spel han har spelat sedan 2003. Framgångarna genom åren ledde till att fotbollsföreningen Hammarby tog kontakt med ”Hakke” i slutet av förra året och erbjöd 22-åringen en plats i deras e-sportsatsning.

– Lever verkligen drömmen just nu. Betalt för att spela tv-spelet som jag älskar. Jag bor uppe i Skellefteå så kontraktet med Hammarby var fan det största som hänt mig i karriären, säger Daniel Hakola som får både lön och ersättning av Stockholmsklubben till diverse event och tävlingar.

Ett stopp på eventvägen var SN-bollen och lita på att det var ett populärt inslag för många unga fotbollsspelare mellan alla matcher.

Kön för att få chansen att möta ”Hakke” i Fifa var av modell större. Han fick till och med signera sin autograf till många lyckliga barn.

– Vilket jäkla mottagande från kidsen. Det var helt galet, men sjukt kul att se, säger Hakola.

Läs mer om dessa ämnen

Södermanlands NyheterTV-spelfotboll