Foto:

Stort intresse för nytt Diabeteslopp i Nyköping

Löpning

Tisdag 14 november är lika med Världsdiabetesdagen – något som uppmärksammas i Nyköping i form av Diabetesloppet.

Nyköpingsborna Fredrik Frödin, Lina Eklund och Andreas Söderström är initiativtagarna till Diabetesloppet, med stöttning av Tobias Kjell. 2017 års upplaga är den allra första. Alla anmälningsavgifter går oavkortat till Barndiabetesfonden – där kostnaden är valfri men med ett minimibelopp på 50 kronor.

– Sedan får man ju swisha vad man vill. Det har varit lättjobbat så här långt med sponsring och annat, säger Fredrik Frödin.

Ambitionen är att genom dessa bidrag säkerställa att barn med diabetes typ 1 någon gång i framtiden kan bli botade från sjukdomen ifråga. Och arrangemanget har knappast passerat obemärkt förbi.

– Vi har omkring 80 föranmälda vilket helt klart är över förväntan. Vi hade räknat lågt på max 50 från början. Men det har varit en kopiöst bra spridning i sociala medier om det här, konstaterar Fredrik.

– Tanken är att det här ska köras årligen, fortsätter han.

Mellan klockan 16.15 och 17.30 finns möjligheten att efteranmäla sig. Start och målgång sker vid Folkungavallen, via Fåfängan och elljusspåret på Hållet (den längre bansträckningen).

Tävlingsklasserna som erbjuds är dam, herr, ungdom (10–13 år) samt barn (ej fyllda 10).