Även om resultatet inte är det viktigaste i en försäsongsmatch så kan Onyx nöja sig med en väl genomförd match som innebar en relativt enkel 5–0-vinst. Onyx tog kommandot ganska omgående i matchen och förde spelet under den större delen av matchen. Därför var det väldigt logiskt när 1–0 målet kom genom Oscar Bierfeldt, nätt framspelad av Erik Nilsson.

Det var nära en kvittering från Ledberg flera gånger, men målvakten och debutanten Oskar Viking-Tjernberg bommade igen i Onyxkassen. Kanske framförallt när han räddade en straff halvvägs genom första perioden.

Sedan kom även 2–0, med tre sekunder kvar av första perioden. André Lindman rakade in bollen efter en snygg skottpassning rakt genom försvaret av kapten Gustaf Sandberg. I andra och tredje perioden fortsatte spelet likadant, Onyx kontrollerade matchen och gjorde tre mål till.

Artikelbild

Tränare Richard Gårdman i diskussion med Fredrik Holm.

– Det var en klassisk träningsmatch. Men det är likadant för de, det syns på felpassningar och på avgörande lägen. Men det var skönt att komma i gång, säger tränare Richard Gårdman.

Även fast mycket fokus ligger på att komma i matchform för lagen så tycker Richard att det fanns bra saker från spelet att ta med sig.

– Det tycker jag definitivt, fokuspunkten vi hade i matchen var i defensiven. Där håller vi ju nollan så det känns skönt. Det är en lång resa kvar där men det var en fokuspunkt vi hade.

I matchen spelade Onyx utan poängkungen Viktor Palm och backen Marcus Groth, båda med skador. Då testades forwarden Jonathan Hallin som back.

Artikelbild

Erik Nilsson hittar nätet med skottet som gav 4-0 i matchen.

– Det gick bra, det är något som vi har funderat på, sen får vi se om det fortsätter. Vi har kört det på träningar också, men idag kändes som ett bra tillfälle att testa på match.

Det var en match där flertalet spelare gjorde sina debutmatcher i Onyxtröjan, bland annat gjorde Jesper Ekström mål och assist. Men även tonåringarna William Westerdahl och Oliver Liedberg från Linköping gjorde sina debuter.

Artikelbild

Nyförvärvet Oskar Viking-Tjernberg var väldigt säker i mål i sin debut. Även Jesper Ekström gjorde en bra debutmatch för Onyx.

– Det är spännande, där visar Tobias Palm sin fingertoppskänsla på värvningar. William är fantastiskt bolltrygg och brytningssäker, Oliver är irrationell forward, så det känns väldigt kul, säger Richard.

Men debutanten som nog sticker ut mest var målvakten Oskar Viking-Tjernberg som höll nollan och räddade straff i matchen.

– Sådana här matcher är svåra, de har inte jättebra spel men de är väldigt snabba i spelvändningarna så det smäller när de kommer. Jag tycker vi är jätteduktiga i första matchen, vi har mycket att jobba på men vi följer matchplanen och vinner stort. Så det är skönt, säger Oskar Viking-Tjernberg.

Extra skönt att hålla nollan i första Onyxmatchen?

– Ja självklart, nolla i första matchen med en straffräddning också, det blir inte mycket bättre.