• Det var tveksamt om Benjamin Moradi skulle spela futsal så här i inledningen av säsongen, men IFK-spelaren hoppade in i laget och gjorde två av lagets tre mål. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Straffsituation ställde till det för IFK

Futsalettan

IFK Nyköpings förlorade premiären mot Brandbergen med 3–9, men siffrorna beskriver inte dramatiken i matchen. – När vi protesterade för att vi inte fick en straff, så kontrade de in 5–3, säger Jeremias Varas i IFK.

Matchen var i stort sett jämn till den situationen. Då återstod det tio minuter av premiären och som Jeremias Varas beskrev det "så gick luften ur oss lite".

Målen trillade in i IFK-målet när hemmalaget satsade allt framåt.

– Men jag är nöjd med matchen ändå, säger Jeremias och fortsätter.

– Vi spelade väldigt bra de fem, tio första minuterna, men så fort vi missade de allra minsta så straffade de oss. De gjorde både 1–0 och 2–0 innan vi kunde reducera precis innan pausen.

Det var Benjamin Moradi som såg till att utjämna. En spelare som Jeremias Varas inte trodde skulle hoppa in så tidigt på futsalsäsongen som han gjorde.

– Han sa att han ville ha en längre paus. Och Edis (Ahmetovic) hörde av sig också. Han slutade i TVSK som ni skrev om för ett tag sedan, för att starta ett eget lag som bara ska spela cuper så vi trodde inte att han ville spela för oss i år heller. Men när vi kontaktade honom så ställde han upp.

I pausen diskuterade IFK att de var tvungna att hitta tillbaka till spelet som de hade i början av matchen.

– Vi hade ju ett litet övertag mot motståndarna eftersom de inte var så organiserad futsalmässigt som oss. De hade i stället mer individuellt skickliga spelare, men de gör 3–1 innan vi hinner göra 2–2.

Men 3–1 blir 3–2 och IFK är tillbaka i matchen igen.

– Och så gör de 4–2, men vi ger inte upp. Det blir 4–3 och vi satsar allt på en kvittering. Och så kommer den där tveksamma straffsituationen. Det är många som tycker det är straff, men domaren blåser inte av utan låter spelet fortsätta och Brandbergen kontrar in 5–3. Det är en jämn match annars, allt hänger på små detaljer.

Benjamin Moradi gjorde ett mål till i matchen och IFK:s andra målskytt var Victor Dahlqvist.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingFutsalSportfotboll
Relaterat