Suad Gruda får en vårsäsong med rehab. Foto:

Suad Gruda kan missa fyra månader

Fotbollsettan

Suad Grudas meniskskada visade sig var lite värre än vad magnetröntgen skvallrade om. Men nu när titthålsoperationen väl är gjord är Bissarnas innermittfältare taggad för en lång period med rehabträning.

Hur gick operationen?

– De tog bort den skadade menisken, tyvärr var skadan lite mer komplicerad med en lite större spricka än vad som syntes på magnetröntgen (MR). Men nu känns det okej ändå när jag är hemma och ska vila helt en kortare tid innan det är dags för rehab.

Hur löd de tidsmässiga prognoserna mera konkret?

– Läkaren sa att det kan bli väldigt olika lång tid för den här typen av operation beroende på hur man gör sin rehab; två till fyra månader. Men vi snackar nog säkert juni eller i värsta fall juli innan jag kan köra för fullt.

Hur känns det?

– Det känns väldigt jobbigt nu när jag har gått och väntat en månad på operationen, att läget värre än MR. Men samtidigt är jag redan taggad på att köra rehab så bra det bara går och komma tillbaka.

Samtidigt slutar inte norrettan förrän 10 november då Bissarna tar emot premiärmotståndaren FC Linköping City.

– Ja, med lite fler lag i serien, så är det många matcher kvar efter att jag är tillbaka.

Suad tänker på laget i alla lägen och gillar utmaningen att ta tillbaka en ordinarie tröja efter sommaren.

– Absolut! Det är få förunnat att ha sådan konkurrens på mittfältet där många kan spela olika positioner. Fredrik Holster kommer hem och kan anta en ledarroll i laget. Ryo Fujii kommer bli allt vassare när han kommer in i det svenska spelet. Sedan har Brian (Clarhaut, den amerikanske tränaren) fått in en mentalitet i laget som jag tror mycket på. Han vill vinna alla matcher och manade på även när det stod 4–0 och 5–0, det är aldrig tillräckligt.

Vad blir nyckeln för er i år?

– Hålla Christian (Kouakou) och Oscar (Karlsson) friska – spelade ju på flera nivåer högre än norrettan i höstas.

Bissarnas klubbchef Patrik Berglin kommer inte att leta efter en ersättare till Gruda under vårsäsongen även om beskedet om upp till fyra månader inte var kul:

– Mittfält är den position där vi sitter bäst just nu, samtidigt är han otroligt viktig för vår grupp.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISSuad GrudaSportfotboll
Relaterat