Den före detta Nyköpings BIS-spelaren som är utlånade från Kalmar FF frälste Mjøndalens IF efter ett superinhopp - 15 sekunder tog det innan han gjorde 2–1. Foto:

Superinhopp av Eid – som blev matchhjälte

FOTBOLL

Nyköpings BIS-killen Mahmoud Eid frälste sitt norska lag Mjöndalen i slutminuterna. 15 sekunder hann han vara på planen innan han stänkte dit 2–1 målet mot Hamarkameratene. Något som även blev slutresultatet.

Det stod 1–1 i matchen mellan Mjöndalens IF och Hamarkameratene i den norska andraligan (Obos-ligaen) när den före detta Nyköpings BIS-spelaren Mahmoud Eid blev inbytt i den 87:e matchminuten.

Ett långt inkast skulle dimpa ner hos Eid som smällde in bollen i nätmaskorna. Då hade han bara varit på planen i 15 sekunder.

Eids 2–1 mål blev till en vinst för hemmalaget som därmed ligger trea i tabellen.

– Det var väldigt skönt att få gå in och avgöra. Det var precis vad jag behövde med tanke på att jag missat senaste matcherna på grund av sjukdom, säger Mahmoud Eid till SN-sporten.

Ett virus har hållit honom borta från spel i fyra matcher.

– Tränaren gav order om att jag måste gå in och göra mål, vi behövde verkligen tre poäng, det var hans ord. Sedan att jag gör det på endast 15 sekunder går inte att beskriva, fortsätter NBIS-produkten.

Mahmoud Eid har under våren varit utlånad till Mjöndalen från allsvenska Kalmar FF.

– Hela arenan exploderade och spelarna, ledarna och fansen pussade mig på kinden och kramade mig hårt även under en intervju. Så detta var verkligen speciellt.

Nu laddar Mjöndalen om inför kvartsfinal i norska cupen på onsdag mot tippeligalaget (högsta serien) Haugesund.

Eid har tidigare bekräftat att förhandlingar om en övergång till en klubb i högsta ligan i Qatar har pågått en tid. Men vad gäller denna eventuella affär är NBIS-killen nu fåordig.

– Angående Qatar så har jag inga kommentarer.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Mahmoud EidSportfotboll
Relaterat