• Sydkorean Sang Jun Woo är spelskicklig, men han gjorde det lite svårt för sig i träningsmatchen mot Lindö menar TVSK:s tränare Jonatan Hansson. Foto:
  • Seop Won Jang och Byeong Seon Park äntrar Häradsvallen för provspel med TVSK. Foto:
1/

Sydkoreaner provspelade med TVSK

FOTBOLL

Tre sydkoreaner provspelade när Trosa Vagnhärads SK tog emot Lindö FF i en träningsmatch som slutade mållöst. – De stod för en okej insats. Men det är alltid svårt att spela med ett helt nytt lag, säger TVSK:s tränare Jonatan Hansson.

Häradsvallen fick sydkoreansk besök när Trosa Vagnhärads SK spelade träningsmatch mot Lindö FF.

– Det är genom kontakter och de kommer från en akademi. Så de är här och testar. De har varit med och tränat torsdag och fredag och spelat matchen. Sen får vi avvakta och se hur vi tänker kring dem. Inget är riktigt klart, vi ska fatta beslut i dagarna, säger TVSK:s tränare Jonatan Hansson.

Det var dock en match som inte bjöd på några mål.

– Det var ingen bra match över huvud taget. Vi testade lite spelare och det var intressant att se men det blev inget vidare spel. Något positivt var att vi hittade lite hur vi vill spela framåt. Sen tycker jag att vi ligger någorlunda bra försvarsmässigt i första i alla fall. Det är något som vi jobbat mycket på.

Nyförvärvet Marcus Björklund från Hargs BK hade ett bra läge i matchminut 17. Han kom fri men lyckades inte få bollen förbi målvakten.

– Vi har ett par lägen i första halvlek som jag tycker vi ska sätta. Sen i andra gör vi det lite svårt för oss själva. Vi tar lite för många onödiga tillslag.

Just att få bollen i nätet är något TVSK kommer lägga fokus på.

– Vi behöver jobba en del med hur vi ska lösa vårat anfallsspel.

Provspelande mittfältaren Sang Jun Woo var hård i närkamperna och ville ha mycket boll.

– Han är spelskicklig och en duktig passningspelare. Men han gjorde det lite svårt för sig i dag. Men han har en bra blick och bra på att vända spelet. Han sökte mycket boll och ville visa mycket i dag, jag tycker att han klarade sig helt okej. Han har ju inte spelat så mycket europeisk fotboll innan så det tar ett tag att anpassa sig.

Såhär säger TVSK:s tränare om målvakten Beyong Seon Park och ytterbacken Seop Won Jang som också provspelade.

– Park är väldigt atletisk. Han är reaktionssnabb och spänstig. Spelar ganska långt ut och läser av situationerna snabbt. Jang är väldigt löpstark och har bra inlägg. Men är lite oskolad i defensiven med positionsspelet.

Vad tyckte du om deras insatser?

– De stod för en okej insats. Men det är alltid svårt att spela med ett helt nytt lag.

Hansson anser att TVSK inte är redo för seriespel än, men det räknade han inte med heller.

– Vi har en bit kvar. Vi har ganska mycket som vi behöver jobba med. Försvarsspelet som vi jobbat lite med funkar helt okej. Men det är drygt en månad kvar så det har vi planerat för.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa Vagnhärads SKSportfotboll
Relaterat