Systrar i Onyx åker på landslagsuppdrag

Systrarna Katarina- och Anne Qureshi har blivit uttagna till Pakistans landslag. Onyxspelarna åker på landslagsläger i helgen.

Mot internationellt äventyr. Katarina- och Anne Qureshi från Onyx division 2-lag ska på landslagsuppdrag, för Pakistan, i Norge.

Mot internationellt äventyr. Katarina- och Anne Qureshi från Onyx division 2-lag ska på landslagsuppdrag, för Pakistan, i Norge.

Foto: Hampus Kjellberg

Innebandy2019-11-14 17:51

Innebandysystrarna från Onyx, Katarina- och Anne Qureshi är uttagna till ett landslagsläger i Norge med Pakistan. Under lägret ska de få träffa sina lagkamrater för första gången och spela match mot ett norskt lag.  

Uttagningen gjordes av Asim Kiyani som jobbar på Pakistans innebandyförbund. Kiyani är bosatt i Norge och fick kontakt med systrarna via mejlkontakt med Onyx Björn Göthberg.

– Han hade googlat efter innebandyspelare i Sverige med vanliga pakistanska efternamn och hittade oss, säger Anne Qureshi.

Anne gör sin första säsong som målvakt i Onyxtröjan, tidigare har hon stått i Korpen.  

– Det har gått väldigt snabbt för mig, i augusti skrev jag på för Onyx och nu ska vi spela för Pakistan.

Den yngre systern Katarina har spelat desto fler säsonger i Onyx men hon blev också överraskad över uttagningen.

– Det var verkligen en chock, vi båda trodde först att det var en bluff, säger hon.

Anne fyller i:

– Man tänkte: “Hur hittade ni oss?”

Pakistans damlandslag i innebandy startades under 2019. Laget består av spelare från Norge och Sverige med pakistanskt ursprung som innebandyförbundets Asim Kiyani har fört ihop. Tillsammans med systrarna Qureshi från Nyköping så ska även en tjej från Linköping med på lägret.  

– Vi samåker med henne till Oslo, förutom vi tre så är det nog bara spelare från Norge med i laget, berättar Katarina och Anne.  

Den finansiella biten behöver tjejerna inte tänka på. Det pakistanska innebandyförbundet betalar både resor och hotell för landslaget. Även träningsoveraller och annat viktigt material bjuder förbundet på.  

– De betalar verkligen rubbet för oss vilket är väldigt snällt, konstaterar Anne Qureshi.  

Lagkamraterna i Onyx damlag har glatt visat sin support för sina blivande landslagsspelare till lagkamrater.

– De är väldigt glada för vår skull och precis som vi så är de väldigt nyfikna, säger Katarina och Anne.  

I och med äventyret till Oslo den 16–17 november så missar systrarna det heta derbyt för Onyx mot Trosa Edanö i damernas division 2.  

I juni 2020 spelas Singapore Open och Pakistans damlandslag ska delta. Om Katarina och Anne skulle komma med i truppen till turneringen så skulle den resan vara betydligt längre än till den norska huvudstaden. Även den potentiella resan till Singapore är kostnadsfri för Katarina och Anne och skulle innebära ett stort äventyr.  

– Det är en stor turnering så det skulle vara häftigt att få vara med, menar systrarna Qureshi.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!