IFK Nyköping var tillbaka i Rosvalla A-hall för sista hemmamatchen för säsongen. Det blev en match som publiken knappast lär minnas som någon stor underhållning från hemmalagets sida. Däremot bjöd det unga bortalaget på enkel målproducerande handboll.

– Det var många som spelade frustrerat. Vi hittade inte riktigt rätt, konstaterar IFK-tränaren Stefan Germerud.

Han höll med om att det emellanåt var tamt från hans manskap.

Artikelbild

– Vi gör det bra två i taget.

Och det räcker naturligtvis inte. Från coachbänken försökte man ändra om, och byta spelare, men ingenting hjälpte under första halvlek. Gästerna malde långsamt ifrån i målprotokollet. 4–5 efter tio spelade minuter hade blivit 9–12 efter den dubbla tiden och 12–19 i paus.

– De fick skjuta lite för ostört och göra enkla mål.

Målvakten Emil Persson lämnade i andra halvlek över bursysslan till Pierre Mark-Hammar. Han gjorde några fina räddningar men kunde som helhet inte stoppa gästernas framfart.

Artikelbild

Det var egentligen inte förrän IFK, vid ställningen 13–22 i början av andra halvlek, började med en punktmarkering som den värsta defensiva blödningen stoppades.

– Jag tog han Zetterlund (spelaren som blev punktmarkerad) för att jag tyckte han låg bakom många av målen. Han gjorde inte så många själv. Men då spelade ju han på högernio bättre i stället så jag tänkte gå ner igen, säger Germerud.

Artikelbild

Nu gjorde han inte det. Och som sagt en liten effekt hade det. Gästernas anfallsspel kom av sig. Det blev klart mer rörigt och ostrukturerat. IFK kunde resten av matchen hålla jämna steg i målprotokollet.

– Vi fick dem att skjuta i lite svårare lägen, säger Germerud.

Artikelbild

Ska vi hitta något positivt så var det väl ändå Axel Erikssons kantspel. Håller du med?

– Ja och David Trosell var också bra på den kanten.

Artikelbild

Någon mer som du vill plussa för?

– Jag tycker att Linus Skantze Åkervall tar för sig bättre och bättre. Han är ute och tar mycket stryk.

Artikelbild

[fakta nr="1"]