Söndagens skjutning en bit utanför centrala Nyköping erbjöd tämligen idealiska bågskytteförhållanden med stilla vind och strålande sol.

– Nästan lite för varmt, skrattade Björn, en av de mer rutinerade skyttarna i det 29 personer stora startfältet.

Tävlingen gjorde i år comeback igen efter uppehåll på senare år.

– För 10–15 år sedan var det en stor tävling med över 100 skyttar, minns Björn, som primärt såg den här upplagan som ett sätt att komma i gång inför SM i Motala som avgörs om två veckor.

– Framför allt detaljer i själva skyttet, och de mentala grejerna som är en väldigt stor del i det hela. Det handlar mycket om inställning och fokus,

Även om konkurrensen snäppas upp betänkligt på stundande SM gick det allra mesta enligt plan för honom.

– Jag ledde hela vägen och vann ganska överlägset, konstaterade Björn.

Han var i herrarnas elitklass tydlig etta redan efter grundskjutningen, och höll stilen även i den efterföljande semifinalen. Han sparade lämpligt nog det bästa till sist, där han i finalen ställdes mot Johan Lindberg.

– Jag sköt som bäst i finalen. Och han jag mötte är gammal landslagsman i gevärsskytte, som haft uppehåll i sju–åtta år.

Summa summarum ett gott kvitto med sig från Spöregnspilen till kommande inomhus-SM, där han tror starkt på sitt Stensbro BS.

– Vi har chans i både lag och individuellt. Ja, i mixat lag med en herrspelare och damspelare också, förutspådde han.

Där får han bland annat sällskap av klubbkompisen Mix Haxholm.

– Hon hade en lite tyngre dag, en blandning av det mentala och det tekniska, kommenterade Björn, nu med fullt fokus på medaljskörd på utomhus-SM.