• Provspelaren Viktor Bemström gjorde en fin match förra veckan och kommer få ny chans på onsdagen. Foto:
  • Mathias Löf från Gripens sportgrupp. Foto:
1/

Testspelare tar kliv mot permanent plats

HOCKEYETTAN

Tidigt på försäsongen så visar spelarna på prövotid i Nyköping Gripen att det kanske bör finnas en plats för dem i den ordinarie truppen.

Förra veckan var första träningsmatchen på säsongen då Nyköping Gripen vann mot Eskilstuna Linden efter fint spel av flertalet spelare på tryoutkontrakt. Nu får de spelarna en ny chans när Köping HC kommer till Rosvalla på onsdagskvällen.

– Vad jag vet så ska alla tryoutspelare spela då också, det är bra, de får chans att visa upp sig igen. Sen tillkommer det spelare som vilade senast, sju spelare, så mot Köping får sju andra vila, säger Mathias Löf från Gripens sportgrupp.

Några av tryoutspelarna som närmar sig permanent kontrakt?

– Absolut, visst är det så. Det finns en klarare bild över personerna på tryout och även på truppen vi har idag. Det klarnar och tränarna känner sig väldigt nöjda med hur truppen ser ut, det är ju roligt, säger Mathias.

Men mer specifik om vilka testspelare som gör bäst ifrån sig vill inte Mathias säga, mycket på grund av att det är tidigt i säsongen och variation i sommarträning. Men han kan säga att det kommer bli förändringar i truppen till seriestarten.

– Man är inte säker bara för att man har kontrakt. Är det någon annan spelare som är bättre så ska den spela, oavsett vad det står i kontraktet. Truppen kommer kontinuerligt uppdateras. Det är bra att ha en bred trupp, men det går inte att ha en såhär bred trupp när serien drar igång, det är alla införstådda med.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCMathias LöfSportHockeyIshockey
Relaterat