I augusti stannar Swedish Beach Tour – för andra året i rad – i Nyköping, för säsongens fjärde tävling. Förutom det, är Tholses och Molins fokus på utlandet den här säsongen.

– Målet är att ta oss ut så mycket som möjligt. Genom att plocka poäng kvalificerar man sig för fler och större tävlingar på världstouren. Det har gått fortare än vi trott, säger en nöjd Tholse, som nyligen kommit hem från Ryssland. Fotbolls-VM hann han dock inte uppleva särskilt mycket utav.

– Tävlingen var i Anapa och där spelades inga VM-matcher – men fotboll hade vi ändå inte haft tid för. Vi tog oss ända till kvartsfinal, vilket är tangerat rekord för oss på världstouren.

Artikelbild

Under tävlingen i Ryssland spelade Linus Tholse och Jakob Molin jämnt mot slutsegrarna, som dock slog ut svenskarna i kvartsfinalen. – Det var smågrejer, några felbeslut, som avgjorde. Det är sånt som händer, säger Nyköpingskillen Tholse.

I nämnda kvartsfinal förlorade svenskarna mot ett kinesiskt par, som sedan gick och vann hela tävlingen.

– Lagen vi mötte i Ryssland var riktigt duktiga. Vi spelade jämnt också mot vinnarna, så det känns bra.

I slutet av juli beger sig Tholse och Molin till marockanska Agadir. Där ska de försöka kvala in till en världstour-tävling av 2 star-klass, det vill säga en nivå högre än de tidigare tävlat på. Sedan, 10-12 augusti, är det dags för Swedish Beach Tour i Nyköping. Ifjol vann Tholse och Molin, som båda spelar för Nyköpings FK, på hemmaplan.

– Det är bara att försöka göra om det. Att touren stannar här ett år till känns kanon. Vi får hoppas på samma publikstöd i år igen. Ifjol var Nyköping den bästa arrangören på många år. Det har jag hört av många, säger Tholse.