• Hemmafavoriten Linus Tholse har lämpligt nog ett fantastiskt fint flyt i spelet när den beachvolleytouren gästade för första gången... Foto:
  • ...lisom unga lagkompisen Jakob Molin som får ta ansvaret att döda de flesta bollarna – och han gjorde det närmast kiniskt på fredagseftermiddagen. Foto:
  • Men i dag lördag är det dags för semi och då finns det ingen återkvalstrygghet att leva på . Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Linus Tholse är på väg att hämta upp en extraboll... Foto:
  • ...och visst klarar han det – också. Foto:
1/

Tholse och Molin lirar bättre än någonsin

Beachvolleyboll
annons

Linus Tholse och Jakob Molin, ny konstellation för i år, spelade bättre än någon sin när de tog sig till lördagens semifinal i Sweden beach tour.

Det som skulle bli en oviss och krokig stig mot direktplatsen till semifinalen i Sweden beach tour blev rena motorvägen för Linus Tholse och Jakob Molin.

Med bra tryck i grejorna blev det en allt enklare seger i två raka set: 21–14, 21–9.

Det var möjligen spänningen som publiken på runt 600 åskådare just när eftermiddagssolen började gassa på allvar på Stora torget i Nyköping saknade.

För efter att ha rivit åt sig en 6–0-ledning i början av matchen och fått oväntat bra utdelning på servandet där det var bra tryck och variation matchen igenom. Inte bara Tholse utan även Molin gick på hårt och var framgångsrik i servandet, som är så viktigt i beachvolley.

– Det var en del av taktiken i dag, att jag verkligen skulle skita i om jag missade en och annan serve. Jag skulle bara fortsätta att sätta tryck och det fungerade bra i dag, säger Jakob Molin.

De hade studerat när deras motståndare, som senare återkvalade sig till semifinal och har kvaliteter, vann sin första match.

– Vi kollade på hur paret som förlorade mot dem spelade – och gjorde tvärt om. Vi valde att sätta alla servar på Fors. Och det fungerade bra, säger Linus Tholse.

När Wilhelm Fors och Patrick Edgren insåg att de skulle tappa det första setet började de chansa lite mera i sina egna servar och det kom gott om misstag.

Mest missar bjöd motståndarna på just innan och efter setpausen. Snart nog var det i praktiken över. Solen gassade. Det var Tholse och Molin som såg ut att trivas bäst där ute när det rann sand och svett om armarna.

– Det var riktigt varm där ute men ändå bättre att spela i det här när det är mulet och kallt, säger Tholse.

Matchen blixtrade till ordentligt ett par gånger. Ta bara 18–8-bollen i det andra setet där Tholse räddade ett par gånger om innan bollen dödades. Precis som första matchen gick nästan alla servar på Molin, som därmed fick avsluta mest. Han har en bra spike men ännu bättre undanläggningar.

När de spelar med så bra auktoritet och Molin har ett härligt häng i luften ser det ut som att man har all tid i världen...i alla fall den där extra tiondelen som behövs för att döda bollarna säkert.

– Ja, vi hade så bra tryck i dag att det blir så, säger Molin.

– Och då är en beachvolleyplan väldigt stor att lägga bollar på, ler Tholse.

Fors och Edgren visade att de faktiskt är ett skickligt lag. Bara för att få se Tholse och Molin göra något minst lika bra i bollen efter. Det var aldrig nära.

– Jag tror faktiskt inte att vi har spelat så här bra tidigare – och det är ju fantastiskt roligt att få göra det inför hemmapubliken, säger Tholse och blickar med ett belåtet smajl bakom helskägget mot vänner och den allt mera beachvolleysnackande allmänheten i staden där han som beachvolleyspelare representerar lilla Nyköpings Frisksportklubb.

– Ja, vi har verkligen bra stöd här, ler Molin.

Lördagens semifinaler i Sweden beach tour

10.00: Sigrid Simonsson/Tadva Yoken–Jona Vigfusdottir /Sara Cavretti

11.00: Sofia Wahlén/Johannah Rohkämper–Josefine Tivefälth/Anna Rydenberg

12.00: Peter Lundgren/Jakob Tegenrot–Wilhelm Fors/Patrick Edgren

13.00: Linus Tholse/Jakob Molin–Viktor Jonsson/Johan Ström

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Linus TholseSportVolleyboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka