• Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
 • Foto:
1/

Tholse och Molin reste sig igen – OS-veteran väntar på lördagen

Beachvolleyboll

Tuff start var bara förnamnet. Linus Frantzich och Martin Johansson var helt enkelt väldigt heta under hela det första setet och i början av andra. Men Nyköpings FK-paret Linus Tholse och Jakob Molin reste sig och vann med 2–1 (17–21, 21–16, 15–9) på Stora torgets hemmabeach .

Gästerna vann flera lite krångliga bollar med fina räddningar och Martin Johansson från Mariestads VBK kom ofta rätt i sina block och smashar. Det såg ett tag ut att kunna bli lite mera än fyra poängs marginal i första. Väldigt långe Martins monsterblockar kommer ställa till problem för nästa motståndare också – minst sagt – och göteborgaren Frantzich är lurig.

– Det var lite nervöst från början från vår sida – samtidigt de spelade väldigt bra, säger Tholse,

Motståndarnas flyt fortsatte i början av andra fram till 3–1-ledning. Tholse gick då från halvljummen till planens hetaste aktör och skaffade sig momentum några perioder. Molin hade bra flyt i serven och fortsatte spela lugnt. Motståndarna minimerade avståndet till tre bollar vid 17–14. Men därefter var det INGET snack.

– Den stora taktiska omläggningen som gjorde att vi kunde vända matchen var helt enkelt att serva på den andra killen. Vi valde att backa bak och spela försvar i stället för att markera i block, säger Tholse.

– Vi hade egentligen lägen även i första, men var lite nervösa och slog ut dem. I andra och tredje set lyckades vi döda bollarna – hela tiden. Samtidigt började de missa några bollar som de inte gjorde i första, analyserar Jakob Molin.

Det var flera bollar som blev omdiskuterade ute på planen. Det är extremt små marginaler. Martin Johansson låg några gånger på gränsen till dubbelslag och tappade till sist en poäng för detta.

Det var många tajta situationer vid nätet där domsluten i första gick emot Tholse och Molin och i tredje med. Plus att de i medgång hade det där sist flytet som när en stenhård, lång smash av Molin vidrör den blå plastbaslinjen med någon millimeter.

– Ja, den fick jag med mig, den var skön, minns Jakob och skiner upp.

– Det blir lätt en del snack när det är så tajt, ler Tholse.

Blåsten påverkade mycket under de sena eftermiddagsmatcherna, men det var hemmakillarna som behärskade den bäst. Det blev påtagligt stor skillnad när publiken började lyfta hemmakillarna och på de sista två bollarna stod man upp och klappade hem en inledande seger för fjolårshjältarna.

– Fantastiskt kul att var tillbaka här i Nyköping. Det var inget fel på planen förra året, men i år känns den ännu bättre att spela på. Kul att det var så pass mycket tryck redan på fredagen, säger Tholse.

Tholse och Molin får överraskande nog inte möta regerande svenska mästarna Jakob Tegenrot och Peter Lundgren. I stället blir det veteranen Björn Berg, som har deltagit vid två OS i början av 2000-talet tillsammans med Simon Dahl. Nu spelar Berg med Alexander Annerstedt.

– Det är ju de åtta bästa lagen i landet som är här – så det är ju inte jättekonstigt om ett lägre seedat lag vinner, säger Molin.

– Skönt att ha första matchen avklarad och var på vinnarsidan. Förloraren har ju en chans till – och att dessutom ha den här matchen i ryggen där vi har visat att vi kan resa oss från ett tufft läge mot motståndare som spelar väldigt bra gör att det känns riktigt bra, säger Tholse.

Herrturneringens inledande matcher

Swedish beach tour, fredagens matcher:

Jonathan Hellvig, David Åhman–Viktor Jonsson, Christofer Lewin 0–2 (17–21, 16–21)

Jakob Tegenrot, Peter Lundgren–Alexander Annerstedt, Björn Berg 0–2 (16–21, 24–26)

Martin Appelgren–Simon Bohman–Patrick Edgren, Tobias Helbig 2–0 (21–15, 21–16)

Linus Tholse, Jakob Molin–Linus Frantzich, Martin Johansson 2–1 (17–21, 21–16, 15–9)

Därmed möter Linus Tholse och Jakob Molin paret med Alexander Annerstedt, Björn Berg

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings FKLinus TholseBeachvolleybollSportVolleybollWEBB_TV
Relaterat