Alexander Annerstedt och dubbelt OS-meriterade veteranen Björn Berg fick se sig besegrade av Nyköpings FK-paret med 0–2 (16–21, 10–21).

Hur det såg ut under den pågående volleybollfesten på Stora torget – där kommunalrådet Urban Granström tillhörde dem som njöt på den välfyllda stora läktaren där lämpligt nog solen hittade fram under hela Nyköpingsspelarnas match.

Och det var aldrig något snack om saken, kontroll i första och kross i andra efter det att Linus Tholse ordnade 6–0 i sin första serve.

Artikelbild

– Vi hittade en taktik mot det här paret, som ju slog svenska mästarna i går, och genomförde den nästan perfekt, det var kul, säger Linus Tholse och skiner upp efter att som vanligt ha fått tagit emot gratulationer från alla håll och kanter.

Vad gick taktiken ut på i stora drag?

– Vi tog bort hans (långe och duktige Alexander Annerstedts) favoritslag och gjorde det vi skulle göra även i övrigt; markerade det vi skulle markera. Då kan det se så här enkelt ut som i andra set.

Jakob Molin ler när ämnet ”stora bollar” kommer upp. Han hade några fantastiska räddningar och bra bollar med ryggen mot nätet blev till sist vardagsmat. Okej, att Berg och långe Annerstedt var ännu bättre på den allra mest underhållande bollen, 12–9 i första set, men Tholse/Molin vann de flesta. Och vi fick också se det där fjolårshänget i den långa diagonala passningen längs hela nätet, så brutalt kliniskt när den smälls in på tom yta.

Artikelbild

– Egentligen spelade vi på den här nivån även i går frånsett den lite nervösa inledningen som gjorde att vi fick kämpa lite mera. Alla som är här är ju topplag men vi lyckades knäcka deras kod i dag och då gick till sist allt med oss – då spelade vi bra beachvolleyboll.

Och just i medgång är fysiskt spelande Tholse/Molin extremt svåra att stoppa när dessutom publiken får luft. Då rann det i väg och efter en kraftfull 13–5-boll syntes det i motståndarnas ögon att de hade börjat ställa in sig på lördagskvällens återkval. Här nedan tar Nyköpingspubliken emot de sista bollarna i matchen:

Artikelbild

Om det gick lätt på lördagen blir det en tuffare söndag då dels det andrarankade Nyköpings FK-paret dels får spela den sista semifinalen (på tidsschemat framflyttad en kvart till 13.15) och dels kunde få antingen toppseedade Martin Appelgren och Simon Bohman eller det aviga paret som man hade problem med i början av premiären, Linus Frantzich tillsammans med långe Martin Johansson.

Det ser lugnare ut på andra halvan men ska man vinna måste man förstås kunna slå alla par och det där var inget som Tholse grubblade på direkt efter 21–10-krossen i andra set.

Artikelbild

Det blev som väntat Martin Appelgren/Simon Bohman och mycket talar för att det lag som vinner den heta semin också tar finalen – missa inte den moraliska finalen när en tidig lunch eller en sen söndagsfrukost är avklarad...