Jakob Molin, som har hunnit bli Nyköpings FK-medlem sedan senast, och Linus Tholse hade det mest fysiska spelet med bäst tryck sett till hela turneringen och försvarade följaktligen titeln. FLERA BILDER FRÅN SÖNDAGEN, SE KORT REFERAT MED LÅNGT BILDSPEL! Foto:

Tholse och Molin var starkast i Nyköping – igen

Beachvolleyboll

Oj, vilka underhållande bollar vi fick se när Linus Tholse och Jakob Molin vann alla sina tre matcher i helgen. Det var som allra hetast i den minst sagt täta semifinalen – men publiken vid Stora torget fick segerjubla igen.

– Det är starkt att publiken stöttade oss så mycket fast det var så regnigt och blåsigt på söndagen, det betydde mycket, säger Linus Tholse när han trött och belåten slår sig ner i en stol i spelartältet.

För egen del hade han faktiskt inget emot den där blåsten.

– Nej, speciellt i finalen hade vi full koll på den och kunde använda den till vår fördel, säger Tholse som lät så här belåten i vår improviserade tv-intervju efteråt.

Det var kul för Nyköpingspubliken att få se nästa generations allra största talanger i form av juniorparet Jonatan Hellvig och David Åhman. Den senare kom upp med några fantastiska räddningar och odlade en helt avslappnad attityd.

– Jag har sett dem mera avslappnade än så här. Vi gjorde dem lite spända i finalen tycker jag allt, säger Tholse.

Tholse och Molin ville givetvis utnyttja sin största fördel: rutinen.

– Det var ett schackparti där ute och i dag vann vi det, ler Tholse.

Segerkramen efter en välförtjänst turneringsvinst. Foto:

Serven var viktigast:

– Vi servade bättre under söndagen än tidigare under turneringen. Det var en väldigt stor anledning till att vi vann de viktiga bollarna och kunde vända på första setet i semifinalen – och vinna det sista, ler Jakob Molin.

Och så lite fördel med fysiken förstås. Tholse smög framme vid nätet och när han fick till en monsterblock fram till 15–10 i första setet så var det hemmalagets tillställning. Visst Hellvig/Åhman hade andra set poängmässigt jämnt vid 13–13 men då kom det tunga avslut från först Tholse och sedan Molin.

Efter det allra första setet i turneringen var Tholse och Molin bästa herrlaget, även om det som väntat var rejält jämnt i semifinalen mot Martin Appelgren och Simon Bohman; ett sevärt drama från första till sista bollen. Först hade förstarankade Martin Appelgren/Simon Bohman ett par setbollar i första innan Tholse och Molin kunde vinna en grym setavslutning.

Oj vilka talanger motståndarjuniorerna som ska spela ungdoms-OS är! Foto:

Den energin gav ledning i början av andra. Där var Appelgren och inte minst Bohman ändå starkast. Även i skilje pendlade övertaget. Men när Molin lyckades med sina undanläggningar och Tholse gick på ursinnig kraft och även hade två rungande servess så gick det inte att hålla emot längre.

Det var hyfsat med folk trots stundtals duggregn vid Stora torget och publikstödet var inte oviktigt på slutet – speciellt Tholse är duktig på att ta den energin ner till banan; 15–12 kan man också beskriva sista akten av dramat.

På lördagen fick Alexander Annerstedt och dubbelt OS-meriterade veteranen Björn Berg se sig besegrade av Nyköpings FK-paret i en desto mera solklar 2–0-seger.

– Vi hittade en taktik mot det här paret, som ju slog svenska mästarna i fredags, och genomförde den nästan perfekt, det var kul, sa Tholse direkt efter den matchen.

Det fanns anledning att fira för Linus Tholse och Jakob Molin. Foto:

Han njöt efteråt inte bara av segern utan att spelet verkligen lossnade inför vad som komma skall under resten av augusti:

– Ja, det bådar gott både inför Swedish beach tour-finalen i Örebro och Frankrikes världstourtävling, säger Tholse och skiner upp igen..

Där har han och Molin kommit upp sig till sjundeplats på rankningen.

– Ja, det går bra nu...

Herrturneringen i siffror

Matcher om semifinaler:

Martin Appelgren, Simon Bohman–Viktor Jonsson, Christofer Lewin 0–2 (18–21, 17–21)

Alexander Annerstedt, Björn Berg–Linus Tholse, Jakob Molin 0–2 (16–21, 10–21)

Appelgren/Bohman–Linus Frantzich, Martin Johansson 2–0 (21–15, 21–15)

Annerstedt/Berg–Jonatan Hellvig, David Åhman 0–2 (13–21, 18–21)

Semifinaler:

Jonsson/Lewin–Hellvig/Åhman 0–2 (16–21, 18–21)

Tholse/Molin–Appelgren/Bohman 2–1 (24–22, 17–21, 15–12)

Final:

Tholse/Molin–Hellvig/Åhman 2–0 (21–15, 21–16)

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Linus TholseBeachvolleybollSportVolleybollWEBB_TV
Relaterat