Patrycja Jerzak, eller "Pato" som hon kallas allmänt, kom till IFK Nyköping under säsongen 2014 och stannade över hela säsongen 2015. Den hösten var hon en av de offensiva krafterna i ett offensivt mycket brett lag som tog IFK hela vägen till elitettankval mot Holmalund. Jerzak avslutade IFK-tiden med att spela knappt 70 minuter i den avslutande kvalsegern på bortaplan när det blev 3–2 till IFK. Något som dock inte räckte i och med att Holmalund hade vunnit första mötet i Nyköping med hela 4–0.

Därefter försvann polskfödda Jerzak till Djurgårdens IF (med vilka hon redan hade tränat en längre tid), där det blev ett allsvenskt inhopp innan kosan styrdes över det stora havet i väster.

Hos University of Connecticut har det blivit 15 mål på 31 matcher och det är senaste klubbadress.

Men nu blir det alltså nya tag då Pato presenterats som nyförvärv hos den italienska storklubben Napoli, vars hyggligt färska damlag huserar i Serie B.

– Det känns jättekul! Spela fotboll utomlands i en stor klubb känns som en dröm. Det är definitivt ett steg åt rätt håll, säger Patrycja Jerzak, som presenterades samtidigt som den isländska målvakten Selma Hlifarsdottir.

Åt rätt håll, det får du utveckla, vart vill du?

– Så högt som möjligt så klart, haha. Nej, men just nu känns det som en perfekt start för att utvecklas. Detta lag leder Serie B så vi har många grymma spelare och det är stor konkurrens. Tempot på träningarna är jättehögt och det känns som jag blir bättre varje dag. Mitt mål är att utvecklas så mycket så möjligt under min tid här. Det är det viktigaste.

Hon kom till Italien förra veckan och upplevs ha en god chans att få spela redan på söndag då Napoli möter en annan storklubb på bortaplan, Romlaget Napoli.

Kontraktet sträcker sig till maj månads slut för den sörmländska (bakgrund i Stallarholmen) 22-åringen.

– Vad som händer i sommar är inte klart, allt fokus ligger på Napoli, hälsar "Pato".