Fast i en snödriva. Så slutade Svenska rallyts historiska klass för SMK Nyköping-duon.

Tidigt slut för SMK-duon i Svenska rallyt

RALLY

Tävlingen tog slut för SMK Nyköpingsduon Janne Pettersson och Lasse Andersson innan den knappt hade börjat. – Ja det blev en ganska tidig sorti. Jag satte mig i en snödriva, säger Janne.

Det var tämligen svåra förhållanden som mötte deltagarna i historiska klassen av Svenska rallyt när tävlingen startade på fredagen. En sträcka ströks direkt eftersom arrangören var rädd att vägen i mildvädret inte skulle hålla för alla.

Och när SMK Nyköpingsduon väl kom i väg på första åkbara sträcka tog det stopp tämligen omgående.

– Det var ingen stor dramatik. Men jag kom långt ut. Trodde vi skulle komma loss men det är en tung bil. Vi fick skotta snö i tio minuter, säger Janne som hade hjälp av tre belgiska åskådare.

– De kom springande och tog i som bara den.

Vägarna hade fått massor av snömodd, så det blev väldigt svåråkt.

– Vi hade jättebra däck. Men när det är tio–femton centimeter snömodd når inte dubbarna ner i marken. Det blir som vattenplaning på snön. Man var tvungen att hålla ner hjulen i styrspåren hela tiden.

I mål var de runt tio minuter efter näst sista bil på sträckan. De missade därför starten på nästa sträcka. Därmed var det så att säga kört. Ett tag funderade de på att vara med på omstarten lördag morgon.

– Men som det känns nu hoppar vi nog över det. Vi har ingenting att köra för.

Janne har till och med hört att hela historiska klassen kommer att strykas på lördagen på grund av mildvädrets negativa inverkan på underlaget.

– Det blev ett lite tråkigt slut med den här bilen. Men det är rally. Jag har haft flyt i tävlingar tidigare, säger Janne.

Läs mer om dessa ämnen

SMK NyköpingRally