Segersiffrorna var 7-2 och den här gången fick Nyköpingstjejen Tindra Oknefjell vakta målet. Hon hade visserligen inte så mycket att göra eftersom tyskorna bara noterades för elva skott på mål mot Sveriges 34.

– Det var en rolig match att spela med mycket nerver såklart att kliva ut och spela en OS-match. Kanske inte den mest intensiva matchen för mig men det krävdes mycket mental styrka för att hålla fokus under hela matchen. Ju fler mål vi fick in bakom deras målvakt så sjönk i stort sett hela deras lag ihop och vi kunde spela mer lugnt, säger Tindra. 

Det var visserligen mållöst i den första perioden och i den andra tog Sverige grepp om matchen med en 3-0-ledning innan man släppte in Tyskland i matchen. Innan den andra pausen stod det 4-1. Det dröjde sedan elva sekunder in på den sista innan Sverige gjort ytterligare ett mål och sen var saken klar.

Målskyttar i Sverige var; Julia Perjus 2, Pandora Nätby, Linnea Adelbertsson, Beatrice Hjälm, Frida Simonsen och Nicole Hall.

Tindra tror inte att hon kommer att få spela i semifinalen mot hemmalaget Schweizl.

– Jag kommer förmodligen vara båsöppnare men inget är sagt ännu. Schweiz är vad vi vet ett ganska jämt lag med bra spel så jag tror att det blir en mycket jämn match, säger hon.