Grymt kul bara att över 1000 kollade fotboll på Rosvalla i går kväll. Alla som kom – eller följde tv-sändningen på sn.se – fick dessutom se ett nytt klassiskt cupdrama med Bissarna inblandat.

Fotbollsmässigt var det lovande redan i första halvlek – om man bara tittar på hemmalagets försvarsspel. Det fanns att ta hand om. Jonathan Tamimi skyfflade fram målgivande passningar i parti och minut när Sundsvall pulvriserade Trelleborg på Tjongavallen härom veckan. Nu kom han ingenstans. Linus Hallenius kunde ha blivit en internationell stjärna när han lämnade Hammarby för Genua. Men det blev mest reportage om hur serie A-spelare har en hårvårdsbox. Typ sånt, Mm, många år senare öser nu Hallenius äntligen in mål igen, hemma med trygga Sundsvall – varav ett av allsvenskans snyggaste på 2000-talet.

Men nu träffade han på en mittback från Ålberga. Oj, vad följsam Pontus Nordenberg var innan pausvilan. Hela Bissarnas försvarstänk funkade bra.

Sedan tryckte tränaren Brian Clarhaut på en röd knapp för offensiv underhållning. Redan 45 sekunder in i andra kom äntligen en boll till nye anfallaren Coy Craft. Det skulle komma mera…

…vid Alen Ahmetovic och Francis de Vries kompromisslösa tacklingar förstod gästerna att det här var på allvar. Så kul att se!

Snacka om att Sundsvall var i gungning redan efter att Marcus Burman högg in 1–0. Det var rena rama kalabaliken i det allsvenska straffområdet ett tag.

David Batanero Puigbo satte dit 1–1 och en nål i energiballongen. Men sådana som Oscar Karlsson ville bara mera även efter underläge i förlängningen.

Så jäkla skönt att ”OK” fick rinna igenom och göra 3–2 – ett liknande läge som Hallenius brände med flera meter. Bissarna var mera DÄR och förtjänade nya cupfesterna tidigt i vår – och vi som följer laget har fått livslust över vintern.

Den här upplevelsen står sig bra på topplistan över cupintryck, tränger sig in på gamla topp tre:

1 Slutskedet och förlängningen av hemmamötet med ett då ovanligt stjärnspäckat BP med Bojan Djordjic i spetsen, den var magisk.

2 Grym publikfest och Bajen leder med 3–0 i slutet av första halvlek. Då vänder ett frisparksmål av Dago Funes på allt och Bissarna är värda minst 3–3.

3 Kalmar FF:s kapten Henrik Rydström känner att de inte kom någonstans i mötet med ett heltänt Bissarna och gick efteråt fram till klacken och bad om ursäkt.

Men när spelare som Ekin Bulut – rivigt inhopp är bara förnamnet – och Joakim Juhlin banade väg för "OK" mot ett Sundsvall som kom med bra lag och NBIS-backlinjen höll en av allsvenskans hetaste anfallare i strama tyglar var det lite större än alla de tre känns det som – i och med att "OK" vräker upp en Gunnar Nordahl-tåfjutt eller något liknande i nättaket med i slutminuterna av andra förlängningskvarten.

Pust, men jag tar gärna en konkurrent till detta i vår; önskar mig Elfsborg och Malmö FF om lottningsmaskinen inte är halvgeografisk och Romain Gall plus den just nu individuellt imponerande formstarke vänsterbacken Rami Kaib finns kvar i vår.

Ska i alla fall bli intressant när tombolan snurrar i november!