Det var mycket riktigt någon sorts hoppig tredjecykel och så var det lånemekaniker eftersom det ordinarie följet var på väg ner till det polska slutspelet som går före allsvenskan alla dagar i veckan.

Man bara njöt av att se Ljung få bukt med den där motorn efter en omstart och sedan bara bomba hem första heatet. Därefter tre treor till. Vilken grym KLASS. Ljung var förra årets bästa allsvenska förare, då i Västervik. Under torsdagskvällen gav han Griparnas supportrar många skäl att även dem hala fram det bombastiska ”Kung Ljung”.

Tysken Kevin Wölbert kommer in i ställer för Timo Lahti på torsdag, vilket är en helt okej lösning – men en liten försvagning. Sedan verkar det som att Christoffer Selvin blir kvar i stället för handledsskadade William Björling och… det här tappar förstås aldrig Griparna. Listige lagledaren Anders Fröjd skulle kunna laborera ännu mera med laget om inte Linus Eklöf passade på att göra sin bästa match på hela säsongen. Dessutom behövs det inte på torsdag.

Eklöf har börjat köra lite i Danmark igen, fick chansen i Smedernas SM-kvartsfinallag i tisdags, testade inställningar här i Hagfors i onsdagens genrep – och så var det plötsligt den gamla Linus med höstformen som klev fram. Han sa det själv i min lilla tv-intervju som ni gärna får kolla på sn.se: ”Vi tog i lite mera än i onsdags och då stämde det från start.”

Det är lite så det funkar i speedway.

Tillsammans med Oliver Berntzon har Griparna två 1,4-snittare som levererade två bombsäkra femettor. ”Vispen” släppte till och med Eklöf före en gång så 9+2 ska den korrekta siffran vara. Det är BRA jämfört med vad vi såg i somras.

Det kändes lite märkligt men när vi skulle kasta ut våra svalbetyg blev det till att skippa Vispen och Lahti som kör nästan prickfritt. Det fanns tre som var ännu mera värda att premieras – och det säger väldigt mycket.

Inlånade Christoffer Selvin gjorde det helt enkelt förbannat bra när han inte bara vann de bägge reservheaten. Selvin utmanade även de tuffa grabbarna – som Pontus Aspgren. Bra där, Selvin! Jag fiskade faktiskt efter honom redan innan säsongen.

Kör Griparna så här och får lite fart på Emil Millberg igen så spelar det nog ingen roll vilket lag av Vargarna och Piraterna som väntar i finalen.

Deras semi blev inställd medan det blev klart brukbart speedwayväder i Hagfors.

Det mesta flyter på för det här Griplaget den här säsongen – ska bli rejält kul att följa fortsättningen.