I årets Slottssprinten som körs kring Ericsbergs slott utanför Katrineholm ställde ett flertal Nyköpingsförare upp. Bland annat bröderna Pontus och Hampus Jakobsson, som båda två hade fina tävlingsdagar. Men allra bäst gick det för Pontus.

– Det kändes verkligen roligt att få vinna i dag. Fokus ligger egentligen på Junior-SM, så att köra Slottssprinten här var mest en kul grej här emellan. Men tävlingen har överträffat mina förväntningar, det var en riktig bra och rolig bana. Sen är det lite extra kul att få vinna mot KMK:aren och kompisen Fredrik Eriksson på hans hemmaplan, skrattar 24-åriga Pontus Jakobsson från SMK Nyköping, som tillsammans med kartläsaren Martin Andersson från Götene MK tog hem segern i den tvåhjulsdrivna klassen för A-förare och därmed också titeln "Prinsarna på slottet". …

Pontus vann med relativt god marginal, ungefär 3,5 sekunder ner till tvåan. Men det som kanske säger mest om hans körning under lördagen är att han vann tre av fem sträckor, de övriga två blev han tvåa på.

Artikelbild

– Hela dagen funkade allting jättebra, det rullade på från första sträckan och hela vägen till mål. Jag hittade rätt känsla i bilen och allt fungerade, jag kunde lita på bilen. Det var en jättebra tävlingsdag.

Men kom lite moln över den fina dagen då en förare gjorde illa ryggen på ett stort hopp och ambulans tillkallades under sista sträckan. Det fördröjde rallyt en timme och tvingade många förare att vänta.

– Det gällde ju att ladda om och fokusera om. Men det gick ju bra, vi hittade rätt känsla igen. Vi är jättenöjda, säger Pontus Jakobsson.

För Pontus bror, Hampus Jakobsson, gick det också väldigt bra. Från sträcka två låg han på andraplats, hack i häl på ettan. Men i sista sträckan tappade han andraplatsen och slutade på en tredjeplats i tvåhjulsdrivna klassen för B-förare.

Artikelbild

Pontus Jakobsson (t höger) tillsammans med sin kartläsare Martin Andersson med vinstpokalerna från Slottssprinten.

– Överlag har det funkat jävligt bra idag. Men det går alltid att åka snabbare. Nu har jag åkt med den här bilen i över ett halvår så jag kan inte skylla på att jag har en ny bil längre. Men allt funkar bra i bilen mellan kartläsare och förare, säger Hampus Jakobsson.

– Det räckte inte bara riktigt hela vägen i dag. Jag hade inte rätt tempo på sista sträckorna, det tappade jag lite på. Jag blev ju trea, 1,7 sekunder bakom ettan, så det var jäkligt tajt.