Vinst- och målmaskinen Hargs BK mullrar vidare. Till helgen väntar en efterlängtad värdemätare i form av tabelltvåan IK Viljan på bortaplan. På vägen dit städades lokalkonkurrenten OIK av utan vägbulor.

– Jag räknade till åtta målchanser innan vårt första mål kom, sa HBK-tränaren Anders Stridh angående tisdagens möte på Folkungavallen.

Men visst skulle målen komma. Som alltid. Serieettan HBK har lastat in 71 bollar framåt på blott 13 seriematcher. Stridh har gott om rutinerade anfallsvapen som ger såväl spets som variation.

– VI har bra rull. Hittar väggspel, ut på kanterna och in bakom backarna, myste Stridh, som tidigt kunde använda alla sina avbytare – plus ett målvaktsbyte i slutet.

Ett tungt frånvarodrabbat OIK hittade två tröstande mål efter paus. Ett på frispark från Pontus Holmström, och ett annat från Samuel Taawo i samband med ett inkast.

– VI behöver läka ihop kropparna. Harg var för bra och är riktigt bra offensivt, konstaterade kämpen Holmström.

Detta Harg som på lördag ställs mot laget närmast bakom, IK VIljan. Strängnäslaget, som har favör av hemmaplan, är fem poäng bakom med en match färre spelad.

– Ett eldprov för oss. Och det ska absolut finnas någon växel till för oss att lägga i, avslutade Anders Stridh.

Målen mot OIK: Marcus Björklund 3, självmål, Dago Funes, Johan Urborn, Linus Karlsson, Tishco Discardo, Damir Avdic.