Trots att november är kommen och kylan är en konstant faktor så var det under lördagen återigen dags att ta fram vattenskidorna och hoppa i vattnet i Tunsättersjön. När vädret inte gav mycket värme så kunde Linnéa Cederquist och Jakob Bogne göra det genom sina fina prestationer.

– Det var en jättelyckad tävling. Jag har nog aldrig åkt så bra på ett Ymers. Extra roligt att prestera bra i kylan, man har inte så höga förväntningar eftersom det är kallt och väldigt sent på säsongen, säger Linnéa Cederquist som vann damklassen.

Vinnaren i herrklassen, Jakob Bogne, åkte väldigt fint i tävlingen, i samma klass som han brukar göra i varma klimat.

Artikelbild

Linnéa Cederquist vill fortsätta bygga på sin starka säsong.

– Händerna och fötterna domnar bort nästan direkt när man hoppar i vattnet, så det känns väldigt bra att prestera så pass bra trots det. Väldigt förvånande då jag inte har åkt så mycket på senaste tiden, säger Jakob.

19-åriga Jakob avslutade nu en väldigt fin säsong genom en vinst på hemmaplan. En säsong som bland annat har inneburit USM guld och U21 EM-brons.

– Jag är väldigt nöjd med min säsong, det har varit både upp och nergångar, men det har varit väldigt roligt. Men höjdpunkten var senior EM, att komma till final och placera sig bra där.

Nu under vintern väntar vila fram till början av mars för Jakob, sedan är det tänkt att han ska åka till Florida i ungefär tre månader för en lång försäsong.

Artikelbild

– Jag ska börja säsongen där och sedan komma tillbaka tills tävlingssäsongen börjar i Sverige. Jag ska försöka fortsätta så som jag gjort nu i år, säger Jakob.

Vad ser du fram emot mest nästa säsong?

Artikelbild

Jakob Bogne tror och hoppas på fler medaljer till nästa säsong.

– Huvudmålet nästa säsong blir att vinna U21 EM.

Linnéa Cederquist är 32 år gammal, men hon är ungefär i samma stadium som Jakob i sin karriär. Hon kommer från en säsong där hon utvecklats rejält.

Artikelbild

– Det har varit en jättebra säsong, det har gått snabbt framåt. Jag har tagit flera personliga rekord, tog mitt första individuella SM guld, första gången jag togs ut i landslaget och fick vara med i EM i september. Så det var en stor milstolpe att ta sig med där.

Vad tror du om nästa säsong?

Artikelbild

– Det är bara att fortsätta köra på. Jag tror att jag är kapabel att bli bättre, målet är att behålla platsen i landslaget och åka fler mästerskap, det vore jätteroligt.