Törnberg gör comeback – kolla in läget i damlagen

Fotboll

En vass vänsterfot är tillbaka i den lokala damfotbollen. Rebecka Törnberg stärker upp ett Hargs BK som i övrigt ser ut att få behålla det mesta av den gångna säsongens trupp.

Därmed gör 25-åringen comeback efter ett par år utanför fotbollen, bland annat på grund av barnafödande. Och hon är inte direkt ett obekant namn för den lokala fotbollspubliken. Hon har tidigare varit en nyckelspelare i IK Tun och Nyköpings BIS, och pappa Ola är för närvarande assisterande tränare i HBK:s herrlag.

– Hon skrev på i förra veckan och har varit med och tränat sedan augusti eller september. En bra spelare med bra fotbollshjärna och en jättebra vänsterfot, säger HBK:s damtränare Neil Franklin belåtet.

I övrigt hoppas han kunna bygga vidare på den gångna säsongens framgångar. Harg slutade fyra i division 3 till slut, att jämföra med säsongen dessförinnan då Nyköpingsklubben kom sist med åtta poäng och minus 53 i målskillnad. Det blev dock ingen degradering eftersom både Bissarna och Torshälla-Nyby/Triangeln U drog sig ur under säsongens gång.

– Min spontana målsättning är att vi ska bli ett topp tre-lag med det lag och de förutsättningar vi har, säger Neil, som räknar med att få behålla det mesta – kanske rentav alla.

– Det är lite frågetecken på några.

Divisionen ovanför, dit Harg tycks sträva, finns sedan tidigare IK Tun. Även där verkar kontinuitet vara ett nyckelord inför 2019. Inga spelare ser i dagsläget ut att försvinna.

– Men vi har några tjejer utifrån som är här och testar, och jag skulle bli förvånad om inte någon eller några av dem skriver på för oss innan eller strax efter årsskiftet, säger Tunledaren Björn Carlsson, som dock valt att tacka för sig efter lång, fin och trogen tjänst.

De lokala damlagen efter frimånaden

Division 2

IK Tun

Klara nyförvärv: Inga klara utifrån, men allroundkunniga Katja Andersson kommer att finnas med från start den här säsongen. Hon har tidigare gästspelat då hon varit hemma från collegestudier och fotbollsspelande i collegelaget Tusculum College, USA.

Förluster: Inga i skrivande stund.

Division 3

Gnesta FF

Klara nyförvärv: 23-åriga målvakten Sofia Akre Larsson gör comeback efter några års uppehåll från fotboll. Hon har ett förflutet i ett gäng Norrköpingsklubbar såsom Smedby, Peking Västra FC och FF Jaguar.

Förluster: –

Hargs BK

Klara nyförvärv: Rebecka Törnberg gör comeback efter några års fotbollsfrånvaro.

Förluster: Inga i skrivande stund, men vissa frågetecken. Bland annat för mittfältsveteranen Maria Damperud Landin och om tiden räcker till för spel.

IFK Nyköping

Klara nyförvärv: –

Förluster: Agnes Halvardson har gått till nyblivna division 1-laget Lindö. Stortalangen Lisa Flisell ser också ut att hamna i Norrköpingsfotbollen och "ettan" – IFK Norrköping närmare bestämt.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta FFHargs BKIK TunSportfotboll
Relaterat