Nu har sista löparen sprungit i mål efter fem dagar av O-Ringen uppe i Örnsköldsvik. Som vanligt har tävlingen varit en stor folkfest med många föreningar som åkt norrut och tagit med sig familjerna. Och återigen kan vi räkna in Hällens Peter Öberg som totalsegrare.

– Det var kul, det var en härlig semestervecka här. Nu springer jag ju veteranklass så det är inte riktigt samma konkurrens som när man springer elitklass. Men jag går ändå ut och försöker göra mitt bästa så det är kul att det gick bra, säger Peter Öberg.

Men Peter tycker att det var rätt tufft ändå eftersom han hade en gammal landslagskollega emot sig i klassen, Erik Öhlund från Ulricehamns OK som blev tvåa bakom Peter. De båda ska för övrigt tävla i swimrun tillsammans de två kommande helgerna.

– Kul att möta gamla landslagskonkurrenter, övriga veteranklasser vinns av tidigare landslagslöpare det med, så det är lite prestigefyllt att vinna, säger Peter.

Även fast Peter njuter av vinsten och tycker att veckan har varit härlig så mår inte kroppen lika bra.

– Det känns lite sådär, jag är inte så bra tränad nu, så det känns. Jag ska simma lite så allt går bra i swimrun. Men i övrigt kommer jag ta det väldigt lugnt.

En totalseger fick vi även i veteranklassen H50-1 genom Nyköpings OK:s Per Ek som vann andra, tredje och fjärde etappen och avslutade med att komma sexa på femte etappen under fredagen. Ludvig Ek, son till Per, blev 26:e bästa orienterare i H20 Elit efter att ha kommit 37:a i sista etappen. Bästa loppet hade Ludvig i O-Ringens första dag då han blev tolva.

Vi kan också konstatera att Philip Carlsson, precis som i torsdags, gjorde ett fint lopp i H18 Elit för att avsluta O-Ringen. I torsdags kom han på en andraplats och i sista etappen blev det en femteplats för Nyköpings OK löparen. På de två sista etapperna gick Philip från plats 50 totalt till en avslutande 16:e plats.

I H16 hade OK Hällens Melker Lundin en fin tävlingsvecka, framförallt i de tre sista etapperna då han blev trea, nia och avslutningsvis elva. Det gjorde att han landade på tionde plats i totala tabellen.

I mountainbikeorientering avslutade Rebecka Hylander från Nyköpings OK med att komma sexa i sista etappen i klass D21. I D16-klassen tävlade Vera Carlsson från OK Hällen och kom på en andraplats.

Det har även gått bra för Ylva Sahl Paavo från OK Klemmingen i precisionsorientering. I klass PreO-B lyckades hon vinna tre raka etapper under O-Ringen.