Efter att ha varit en offensiv, frisk fläkt i division 1 med IFK Nyköping värvades hon av LFC inför 2014 års säsong.

– Det känns otroligt kul att jag förlängt två nya år med Linköping. Det har varit en miljö som utvecklat mig som fotbollsspelare men även som människa. Jag ser verkligen fram emot 2018, säger Tove i ett uttalande.

Sedan ankomsten till LFC har hon fått uppleva två raka SM-guld, och dessutom visat en utvecklingskurva som gjort henne aktuell för a-landslaget. Sommaren 2015 var hon med och vann EM-guld i Israel med F19-landslaget. Den nu avslutade säsongen krönte hon med att på Fotbollsgalan prisas för Årets genombrott.

"Tove kom till Linköpings FC 2014 och har under sin tid i klubben hela tiden tagit stora steg som fotbollsspelare. Ett energiknippe både på och utanför planen och som rättvänd tillhör de bästa i allsvenskan. Tove finns med i landslagstruppen och kommer säkert få flera chanser under året i den blågula dressen", skriver Linköping på sin hemsida.

I samma veva presenterade LFC också ett nyförvärv. Defensiva mittfältaren Filippa Angeldahl närmare bestämt. Hon blir därmed inte kvar i Hammarby, där en annan IFK-bekanting i form av Amanda Johansson huserar. Tove står för närvarande bokförd för 51 allsvenska matcher (33 från start) och tre mål.