Tove Almqvist har efter fem säsonger i Linköping under vintern bytt till allsvenska konkurrenten Vittsjö. Nu ska mittfältaren på nytt landslagsuppdrag med U23-landslaget. Foto:

Tove med i stark U23-trupp

FOTBOLL

I vinter har IFK Nyköpingsfostrade Tove Almqvist bytt Linköping mot Vittsjö i Skåne. Förbundskaptenen för U23-landslaget fortsätter att lita på den offensive mittfältaren. Nu väntar Spanien-läger.

Vid nästa månadsskifte samlas U23-landslaget i spanska Marbella. Den 22 spelare stora truppen innehåller denna gång några överåriga spelare. Det är efter A-landslagets förbundskapten Peter Gerhardssons önskemål som de tagits ut. Dessa spelare kom inte med i hans trupp till Algarve cup i Portugal men Gerhardsson vill ändå att de får speltid.

Under lägret kommer först en inofficiell match att spelas. Sedan möter laget Ryssland den 4 mars.

– Det kommer att bli tuffa matcher, en verklig värdemätare för oss. Ryssland är rankat på samma nivå som Ukraina, som A-landslaget mötte i VM-kvalet, säger Ulf Kristiansson till förbundets webbplats.

– Vi har en ständigt pågående dialog om de spelare som är precis utanför A-landslagstrupperna. Nu är det några som är något år för gamla för oss egentligen, men som såklart bedöms vara rätt nära och då är ju det här en bra möjlighet för dem att få en bra landskamp spelad och bli bedömda, så det är alldeles utmärkt, fortsätter Kristiansson.

En debutant finns med. Det är Eskilstuna Uniteds Matilda Plan. Hon har spelat totalt sju stycken flicklandskamper tidigare.

– Hon är ju lite speciell, eftersom hon också är VM-spelare i bandy. Hon spelade 19 matcher från start förra året och vi gissar att hon kommer att vara ordinarie och spela mycket i Damallsvenskan även i år, säger Kristiansson.

Tack vare att det är VM-år har U23-landslagets verksamhet ökats ut något den här säsongen. Bland annat kommer en ny turnering att spelas på hemmaplan i juni. En turnering bara med VM i åtanke, där man åter kan komma att ta ut överåriga spelare.

Det blir även ytterligare en landskamp under hösten.

– Det känns jättebra att det är en verksamhet som det satsas på och det är en tydlig signal till spelarna också, utöver att de kan se att spelare hamnar och fastnar i damlandslaget efter att ha varit med i U23, säger förbundskapten Kristiansson.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingTove Almqvistfotboll
Relaterat