Tränaren: "Det är små marginaler när man möter topplagen"

HANDBOLLSETTAN

Ny stentuff bortamatch väntar IFK Nyköpings herrar i helgen. Det blir besök i Östergötland och möte mot Mantorp. – De är duktiga, har många som spelat högre upp, säger IFK-tränaren Peter Melchersson.

Söndagens motståndare är också det lag som tillfogat IFK den största förlusten i seriespelet så här långt. När lagen möttes i Sporthallen i Nyköping i slutet av oktober i fjol vann gästerna med elva bollar, förkrossande 33–22.

– Så dåligt var det inte. De straffar oss hela tiden, konstaterar Peter Melchersson.

– Det går inte att göra några småfel. Det är små marginaler när man möter topplagen, fortsätter Melchersson.

Omstarten i serien efter jul- och nyårsuppehållet gav en uddamålsförlust för IFK borta mot Silwing/Troja. Matchen slutade 31–30 till hemmalaget. Men det ska inte ha satt ner humör och självförtroende.

– Snarare tvärt om, killarna har revanschlusta.

– Men vårt försvarsspel måste bli bättre, för det var inte bra senast. Vi släppte ju in 31 mål. Ändå är vi bara ett mål i från.

Så Melcherssons order till killarna är att minimera de enkla felen och verkligen se till att få utdelning när man får chanserna. I hemmamötet mot Mantorp var gästernas målvakt en av anledningarna till att IFK rasade.

– Våra målvakter måste också bli bättre. De var inte bra senast, poängterar Melchersson.

På skadelistan finns bara Melcher Melchersson som fick en fotskada mot Silwing/Troja och sedan inte kunnat gå på foten. Vad det exakt rör sig om för skada är dock oklart.

– Sedan är David Trosell bortrest, han är på tjänsteresa.

Men kantspelare finns det gott om i truppen. Elias Gromulski och George Simonides tar plats i truppen på söndag.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingHandbollSport
Relaterat