– Det är inga miljoner, som ägaren Catharina Liljegren poängterar.
– Men vi trodde inte att han skulle kunna startas alls efter första försöket. När han var ett år försökte vi faktiskt auktionera bort honom, men vi fick inte de bud vi ville ha så vi köpte tillbaka honom.
Poppe sprang sitt första lopp 2013, vilket är sent för att vara travhäst, men det var först ifjol som han verkligen kom i gång på allvar.
Den bruna valacken har nämligen en symptom som liknar överträning, även om han inte tränats för mycket. När han sprang in på upploppet tidigare fanns det inga krafter kvar.
– Det har att göra med diffen mellan röda och vita blodkroppar, säger Catharina. När han blir het, och det är han så snart han får en vagn bakom sig, så blir blodet mer trögflytande och orken försvinner.
Man skulle kunna tycka att blodet skulle rinna snabbare när han blir het?
– Jag vet, men det fungerar inte så. Få mig inte att förklara för det kan jag inte.
Catharina och sambon Jonas Larsson hade Poppe till en början uppstallad hos Nyköpingstränaren Dick S Jansson, men plockade hem honom för ett år sedan.
– Han hade ingen aning om vad han skulle göra med honom till slut. Inget fungerade, säger Catharina. Vi tog nog närmare hundra blodprov, men ingen kunde säga vad felet var, mer än att något var fel.
– Under en av de värsta träningarna vi gjorde så hoppade han runt nästan en hel mil, fyller Jonas i.
Det är lite svårt att tro när man ser den lugna hästen i stallgången. Otålig blir han först när fotografen hindrar honom från att gå in i boxen för att äta kvällsmat.
Josefin klappar honom tröstande.
Det var när hon, dottern i familjen, började träna honom som det blev resultat på travbanan också. Josefin, som annars satsar på hoppning, rider honom nästan varje dag.
– Poppe är lite speciell men inte alls het när man sadlar honom, säger hon.
Däremot behöver han mycket träning.
– Lite jobbigare träning. Vardagsträningen tar runt 65 minuter, intervallen blir lite längre, berättar Josefin.
Eftersom Poppe är en travhäst är det inte galopp som gäller då, utan just trav.
– Vi har en bra, lång raksträck utanför stallet som vi brukar köra intervallerna på, säger hon. Men vi brukar hoppa över en del diken också.
Eftersom Poppe sprang ett lopp under onsdagen, har han slappat i hagen under dagen.
Nästa lopp blir om två veckor.
– Han får ju inte någon körträning hemma så då blir tävlingarna träning också, säger Catharina.
Och Dick har fortsatt köra honom på tävlingarna.
– Han har ju hela tiden sagt att det är en bra häst, därför har vi fortsatt satsa på honom, säger Jonas.
Poppe har än så länge gjort 21 starter och har två förstaplatser som bästa resultat. I februari har det blivit två fjärde placeringar än så länge.
Familjen har ytterligare två travhästar i stallet i Hagnesta. En av dem är lillebror till Poppe Star, Pommac Star. Pappa är den amerikanske hingsten Super Arnie.
– Så honom har vi börjat träna med vagn nu. Han har inte alls samma problem som brorsan, säger Catharina.
Varför just Super Arnie, kan man fråga sig? För Catharina är svaret enkelt.
– Jag har sedan jag köpte min första häst velat göra det här. Det stoet var efter just Super Arnie och han har ju producerat många bra avkommor
Men de som håller på med uppfödning vet att det inte är så enkelt som att skaffa en bra pappa och en bra mamma till sitt föl. Det krävs mer än så.
– Vi testade med en annan travhäst innan, men det gick inte alls, så det är kul att Poppe börjat springa in lite pengar nu, säger Catharina. Jag kallar honom Nyköpingshästen på Facebook eftersom han är uppfödd här av min sambo och mig, tränas av min dotter och körs av Dick. Det är lite speciellt.