• IFK Nyköping hade många spelare borta men lyckades ändå vinna med 2–0. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Tre sköna poäng för IFK

FOTBOLLSTVÅAN

Trots många spelare borta lyckades IFK Nyköping vinna över tabellfyran med 2–0 på hemmaplan. – Med tanke på förutsättningarna så gjorde vi en riktigt bra match, säger tränaren Jeremias Varas.

IFK Nyköping tog emot tabellfyran Sätra SK B på anrika Folkungavallen under lördagen. Men det såg inte ljust ut från en början.

– Vi hade det lite tufft att få ihop ett lag. Olyckligtvis fick vi Clara Anklev och Ebba Engdahl skadade förra helgen och de var inte tillbaka i dag. Sen var Lisa Flisell och Ebba Fagerholm bortresta. Sen några som absolut inte kunde ta ledigt från jobbet och några sjuka. Så det var väldigt tufft. Alva Sonander stod i mål i dag och Ida Fredhage som är våran andra målvakt fick byta om till utespelare ifall vi skulle behöva göra något byte. Så vi kom till spel med två avbytare och en målvakt, säger IFK Nyköpings tränare Jeremias Varas.

Men det var nästan lika svårt för gästerna att få ihop ett lag.

– Vi ville sätta press direkt från start och vi visste att de skulle få det svårt att få ihop ett lag eftersom deras första lag spelade i dag också. Vi hade bollen mycket på deras planhalva och försökte vårda och hålla i bollen.

IFK pressade gästerna hårt, vilket tillslut gav effekt.

– Det tog ganska lång tid innan vi fick utdelning. Deras målvakt skulle sätta i gång spelet men vi pressade högt och stressade. Alicia Johansson tog bollen när målvakten skulle passa en back och lobbade in den snyggt, väldigt snyggt faktiskt.

1–0 stod sig till andra halvlek.

– Sätra flyttade upp lite grann. De spelade hela matchen med en trebackslinje så de kunde inte flytta upp så jättemycket mer. Signe Dirke och Alice Jansén som spelade mittbackar i dag gjorde det riktigt bra. De läste spelet bra och var beredda på långbollarna.

Nyköping tog vara på Sätras spelformation.

– Vi satte bollarna på kanterna och fick många vassa lägen när vi kom runt. Vi var nära på att sätta dit flera och 2–0 kom inte förens precis i slutet.

I den 89:e minuten gjorde Lisa Tholander matchens sista mål efter en fin passning från Agnes Halvardsson.

– Vi behövde vinna för att komma ifrån bottengänget och kunna säkra kontraktet till nästa år. Med tanke på förutsättningarna så gjorde vi en riktigt bra match. Alla slet hela matchen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK NyköpingFolkungavallenSportfotboll
Relaterat