Både Björn Jansson och Jonatan Andersson manövrerade sig fram till semifinalmatcher individuellt i recurve-klassen när SM-deltävlingarna avslutades under söndagen med den individuella mästerskapsdelens avslutande matchspel.

Jonatan, rankad tvåa efter grundomgångarna, fick först två rätt lätta matcher.

– Men sedan mötte jag Per Bengtsson. Det är en bågskytt som jag alltid har haft svårt mot av någon anledning. Så då var jag nervös, säger Jonatan.

Matchen blev också tuff men Stenbroskytten kunde vinna med 7–3.

– Då fick jag möta Sebastian Djerf i semifinalen. Och det är den andra skytten som jag alltid har svårt emot. Men nu var jag inte nervös alls.

Det blev 6–2-seger och final mot Göran Bjerendal, Lindome, som också är Jonatans coach.

– Det var en ganska jämn match där en omgång slutade oavgjort. Sedan vann vi var sina två, säger Jonatan.

Det betydde 5–5 och så raffinerat som särskjutning med var sin pil om mästerskapsguldet.

– Där gick det inte alls, säger Jonatan.

Bjerendal sköt en tia med Stenbroskytten fick en sexa.

– Det regnade som bara den under finalen. Det var inte optimalt direkt. Mitt fingerskydd är i läder och det sög åt sig fukt. Så det påverkade.

Klubbkompisen Björn Jansson, som föll i sin semi mot Bjerendal med 3–7, vann i alla fall bronsmatchen mot Sebastian Djerf med 6–2. Mix Haxholm kom fyra i damklassen.

Stenbro lyckades inte försvara sitt SM-guld i tremannalag. Men en fin silvermedalj blev det.

Mix Haxholm, Björn Jansson och Jonatan Andersson förlorade finalen mot Lindome med 2–6. Stenbro förlorade de båda första omgångarna men gav sedan finalmatchen liv genom att reducera till 2–4. Men sedan kunde Lindome avgöra.

I Mixed sköt Stenbro om bronsmedaljen efter att ha förlorat semifinalen mot de slutliga mästarna Sandviken. Men trots ledning med 3–1 kunde Karlsvik vända och vinna 5–3. Stenbro hade ledning inför sista pilen i slutomgången. Behövde en sjua för seger och bronsmedalj men det blev tyvärr en femma. Jonatan Andersson och Mix Haxholm slutade därmed fyra.

För Jonatan Andersson väntar World Games i Polen. Dit reser han på fredag. Då gäller det fältskytte.