Ny community ska hjälpa Fleetwood och andra triathleter

Med Team Nordic Triathlon, TNT, ska Ludwig Fleetwood få en plattform till sin satsning mot podiet i Ironman Kalmar – och samtidigt hjälpa andra triathleter.

Nyköpingstriathleten Ludwig Fleetwood vill dels ge tilllbaka till sporten och dels ha en egen plattform i sitt tävlande med Team Nordic Triathlon – där initialförkortningen blir en gammal AC/DC-hit.

Nyköpingstriathleten Ludwig Fleetwood vill dels ge tilllbaka till sporten och dels ha en egen plattform i sitt tävlande med Team Nordic Triathlon – där initialförkortningen blir en gammal AC/DC-hit.

Foto: Privat

Triathlon2021-02-01 21:30

Nya tider med ett års coronastängd sport kan kräva nya samarbetsformer än ett stall eller en klubb.

– Det här är ett community där triathleter från många olika klubbar kan hänga virtuellt, senare ute på tävlingar och åka ihop på träningsläger. Många motionärer bara kör på efter eget huvud; här kan vi likasinnade samlas och ses, säger Fleetwood.

De övriga grundarna är landslagstriathleten Per Wangel, Karl-Johan Danielsson, fjärde snabbaste Ironmansvensken genom tiderna, och hårde elitmotionären Robin Thuresson.

– Det är väldigt tufft i coronatider att synas på egen hand och bara förlita sig på tävlingsresultat. Det här kan skapa lite trygghet, större möjligheter – och vi kan i alla fall känna att vi har försökt styra vårt eget öde.

All kreativitet behövs i dessa tider.

– Kul att dra i gång något med folk som man känner och tänker i samma banor. Vi är bra på lite olika saker.

Målet är att det ska bli rätt stort.

– Vi vill ge tillbaka till sporten men även ansvara för det egna idrottandet. Vi fyra vill underlätta våra egna satsningar, hjälpa varandra – men även stötta andra. Tanken är att det ska bli en stor följargrupp.

Fleetwood kommer inte tävla för Race and Shine Triathlon Academy i år. Ny tävlingsklubb är inte klar. Men målet till Ironman Kalmar är satt på pränt: vinna.

– Jag gör det här på riktigt och siktar högt. Jag vill stå på startlinjen och känna att jag kan konkurrera. DRÖMMEN skulle vara att vinna. Pallen är bra...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!