Denna bowlingsäsong blir den andra på raken där Nyköping står utan ett damlag. Det på allsvensk nivå väletablerade Dimico flyttade inför den föregående säsongen över sin damverksamhet till BK Brio – eftersom underlaget för ett damlag var för tunt. Och bristen på dambredd råder fortfarande.

– Jag tror tyvärr inte att vi kommer att ha något damlag de närmaste åren. Just nu har vi inte möjligheten, förutspår rutinerade Briospelaren Anna Staflund.

Men glädjande nog så finns möjligheten för stadens damspelare att matcha med Brioherrarna. Klubben kommer även att ha två farmarlag i gång – BK Brio F1 och BK Brio F2 – i division 3 sydöstra Svealand.

– Och damerna kommer att kunna spela hos alla tre lagen, klargör Anna.

Marcus Lundqvist och islänningen Jon Ingi Ragnarsson kommer att, utöver rollen som spelare, även att fungera som lagledare för representationslaget denna säsong.

– De kommer att ta ut de som vill vara med.

Topp fyra är målsättningen med säsongen 2018/19. Men i likhet med tidigare säsonger så finns det inte heller den här gången några direkta tankar på ett elitserieavancemang.

– Vi har inte där att göra. Man ska väl aldrig säga aldrig, men just nu har vi inte det underlaget, säger Anna.

Men på den lägre nivån finns i alla fall en målbild som stavas avancemang.

– Det är förhoppningen. Gärna då med Brio F1.

Inför helgens premiär, där alla tre Briolagen matchar, är det lite av överflödets förbannelse som råder.

– Det är flera som måste stå över. Just nu har vi fler än tre lag, berättar Anna.

Viss ruljans på spelare har förekommit. Bland annat har Petter Paulin valt att gå ner till Nyköpingskollegan MAC i division 1. I motsatt riktning har Anders Berglund gått. Stellan

Allsvenska Brio får omgående ett tydligt test på hur stadigt säsongens bygge står. Ofta topptippade AIK på hemmaplan väntar, och nästkommande helg väntar en returbatalj i Stockholm.

– Jag har inte 100 koll i dagsläget – men det kommer att bli en tuff serie, menar Anna, som kommer att ingå i söndagens premiärlag mot AIK.

Under lördagen inleder även MAC säsongens seriespel. A-laget, som är kvar i division 1 södra Svealand, inleder på hemmagolv mot BK SF-04 Åtvidaberg. Klubbens farmarlag, i division 2, tar sig till Motala för premiär mot Team Baltzars farmargäng.