Ska Tun vinna serie är det jätteviktigt i detta skede att kriga om varje litet mål eftersom ledande Hallsberg är tre poäng före men har bättre målskillnad. Lagen möts dessutom i den sista omgången – på Enstaberga IP.

Mycket mera raffinerat kan inte upplägget bli.

– Vi måste vinna allt mer eller mindre nu. Det är bara tre poäng som räknas så det här var skönt, säger Tuns assisterande tränare Andreas Pettersson.

Samtidigt vann serieledaren Hallsberg det andra toppmötet med 2–1 och hängde därmed av Gideonsberg i toppstriden. Under söndagen kan Västerås göra samma sak borta mot Dalhem, Gotlandslaget som Tun har hemma nästa helg.

– Vi har verkligen en intressant höst framför oss. Tre intressanta matcher mot bra motstånd. Visst vi har småkänningar och någon sjukdom i dag, men en ganska bred trupp.

Sköllersta tog visserligen ledningen efter bara fyra minuters spel genom Linda Hallin. I det läget är man ofta lite extra sårbara – i synnerhet om det finns en notorisk målskytt som Emmelie Jönsson i motståndarlaget. Det var kvitterat redan efter avspark i stort sett.

– Det var skönt för att Sköllersta inledde rätt bra. Vi var tillbakatryckta vid ett par hörnor, lite nervösa i början tror jag, säger Pettersson.

Sedan såg Elin Svedling och Lovisa Ederström till att Tun fick med sig en 3–1-ledning in i pausvilan – just den där sköna tvåmålsmarginalen att kunna jobba vidare med arbetsro.

– Vi var nästan hundraprocentiga framåt och det är förstås en styrka. Och i andra kontrollerade vi matchen, med motvinden trodde vi att det skulle kunna bli tyngre i andra – men då höjde vi oss ett snäpp.

Elin Svedling blev sedan tvåmålsskytt 20 minuter in i den andra halvleken och då var det förstås punkterat.

– Då äger vi hela matchen. Då var det aldrig farligt. Då är vi bra, säger Andreas Pettersson.