Men Brian är inte helt igenom missnöjd med vad han fått bevittna på planen.

– Jag är väldigt glad för de målchanser vi skapade i varje fall och att killarna kämpade genom hela matchen, men du ska veta att Vasalund är det lag som jag tycker spelat bäst så här långt i serien, säger han.

Redan från start började hemmalagets press. Vasalund hade innan söndagens match inte vunnit en enda trepoängare i den nya serien, men det verkade som om spelarna hade gett sig den på att den skulle komma nu – mot NBIS.

När sedan CedrikDanha snurrade in hörnan direkt, med lite vind i ryggen, vid den bortre stolpen var de på god väg mot något stort.

Tre minuter från halvtidsvilan höll samme spelare sig framme och slog in 2–0 på retur. NBIS-målvakten, Hussein Hamzi, hade dessförinnan räddat ett närskott, men hade sedan inte en chans på returen.

Efter pausen försökte sedan de ljusblå (NBIS bortadräkt har just den färgen) få till en reducering, men i ivern framåt tappade man bort Marko Nikolic, som från vänsterkanten kunde vänstersida bollen i mål.

Bästa chansen för NBIS hade sedan inhoppande Ian Garrett, som i den 81:a minuten prickade ribban. I den första halvleken hade man även en ribbträff och ett par stolpskott.

– Men det är det här som är så viktigt. När man har 3–0, som vi hade mot Sandviken senast, då måste man ta tre poäng. För det kommer alltid sådana här matcher där man inte kan göra mål, säger Brian och fortsätter.

– Och man ska inte släppa in sex mål på två matcher.

Mathias Benker gick av planen i den första halvleken när han fick problem med ett knä, men han var snart tillbaka i matchen igen. Pontus Nordenberg, som varit långtidsskadad, gjorde ett inhopp med drygt halvtimmen kvar att spela.