– Skillnaden mellan lagen var spelet i respektive straffområde, konstaterade Bissarnas lagkapten Enis Ahmetovic med en suck efteråt.

Matchen på Umeå Energi Arenas konstgräs hade karaktären av en ”sexpoängsmatch”. Detta med ett hemmalag lite mer pressat att ta poäng än gästerna i tabellens nedre regioner. Spelmässigt var det också jämnt i den första halvleken, där båda lagen hela tiden försökte vårda bollinnehavet.

Men efter drygt 20 minuter, när Bissarna hittat en viss trygghet, så smällde det i eget straffområde. Först var det hemmalagets gänglige Jonatan Lundbäck som nådde högst och kunde nicka in 1–0. Efter knappa halvtimme kunde sedan Patrik Pettersen utöka till 2–0.

Artikelbild

– Team TG hade några effektiva minuter, vilket straffade sig för oss, menade Bissarnas tränare Brian Clarhaut efter slutsignalen. Hela första halvleken var det jämnt, men efter pausvilan tycker jag vi var det bättre laget.

Offensivt hade Nyköping ett par bra lägen i den första halvleken. Bland annat ett bra läge för Oscar Karlsson, men där hemmalagets målvakt Vladimir Sudar stod rätt placerad. När gästerna i den andra halvleken skulle försöka jaga ikapp målmässigt blev uppförsbacken istället ännu brantare.

– Deras 3-0 var mitt mål, medgav Enis. Jag kommer inte först i duellen och får helt enkelt inte undan bollen framför målet.

Tre mål som följde samma mönster. Bissarna var inte tillräckligt aggressiva och alerta i eget straffområde. Sista 35 minuter gjorde Clarhaut byten för att skaka liv i sitt lag, men offensiven var tydligt uddlös denna första söndag i september.

Artikelbild

Nyköpings BIS gick miste om tre viktiga poäng när de föll mot Team TG.

– Vi gick miste om tre viktiga poäng, det går inte att neka till det, erkände Clarhaut utan omsvep. I fortsättningen måste vi slipa på avsluten för att börja göra fler mål.

Ahmetovic var en av spelarna som fick se de sista minuterna från bänken och han höll förstås med sin tränare om vikten av att börja göra fler mål.

Artikelbild

– Är det något positivt vi kan ta med oss är det det faktum att vi skapar en del bra chanser. Vi har en grund som vi kan bygga vidare på. För fler mål måste vi börja göra.