Erik Holmer njuter av SM i hemmafors

Kanotslalom

Erik Holmer från Nyköpings FP är en av två guldfavoriter när SM i kanotslalom avgörs i Nyköpingsån under lördagen.

Det har just släpps på extra mycket vatten så forsen uppe vid Perioden kommer att bli utslagsgivande.

Trots att Isak Öhrström väljer en världsrankingtävling i Slovakien där han bor så kommer herrarnas K1-uppgörelse bli väldigt vass med tanke på att både Fredrik Wahlén, som paddlar för Järfälla, och Nyköpings FP-paddlaren Erik Holmer har den som hemmafors.

De utmanas från av Max Karlsson, som har åkt hela vägen från spanska Seu där han har sin träningsbas för att vara med på SM. Den före detta freestylespecialisten kan numera konkurrera i OS-grenen slalom.

Vi kollade läget med Erik Holmer under ett träningspass med landslagets slovakiska hjälptränare Miro.

Senare under fredagen kommer det snack med alla tre kombattanterna K1-favoriterna. Vi listar också de viktigaste tiderna där det bland annat blir en hemmacomeback i C1, missa inte det! Under söndagen avgörs sedan Sverigecupen på samma plats, så det är en späckad kanotslalomhelg!

Här är några av håll­tiderna under SM-lördagen

10.14: Erik Holmer, Fredrik Wahlén och sist i raden men absolut inte minst Ludwig Palmcrantz i C1-uppgörelse – liksom K1 är det en OS-gren. Palmcrantz mot Falun ska det vara på papperet, men vi får väl se vad K1-specialisterna kan göra. Normalt sett är Isak Öhrström knapp favorit här, men kan saknas.

11.12: Ludwig gånger två i form av Andersson och Palmcrantz i C2 ska bli intressant att se!

10.26: Ossian Fiander, Nyköpings FP:s ungdomspaddlare körde exempelvis bra på Sverigecupen i Stockholm.

10.48/12.48: Max Karlsson, Fredrik Wahlén, båda tävlandes för Järfälla varav den senare boende i Nyköping, och Erik Holmer avslutar herrarnas K1-uppgörelse. På papperet är detta dagens HETASTE duell. Sedan finns ett par duktiga Faluåkare som skulle kunna knipa ett brons men knappast någon av de två ädlaste valörerna.

Andra åken i de individuella SM-tävlingarna avgörs två timmar efter de första. Man räknar helt enkelt det bästa åket där varje islag ger två sekunders tillägg och en helt missad port ger hela 50 sekunders tidstillägg.

13.54: Tremannalag. På papperet är det en mycket jämn lagtävling där – om ingen har känningar så här sent på tävlingen – Nyköpings FP är knapp favorit före ett ungt Falulag i Isak Öhrströms frånvaro – men räkna inte bort Järfälla KoRK. Det sistnämnda laget har efter värvningen av Max Karlsson en extremt stark duo så det ska bli intressant att se vad de kan göra när Sanna Wahlén, Fredriks syster som bara paddlar för skojs skull, kommer in.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik HolmerSportWEBB_TVforspaddling
Relaterat