– Visst är höften egentligen ett litet osäkerhetsmoment. Men det är ju skönare att simma och cykla än att springa i den här värmen, säger Ludwig Fleetwood och skiner upp.

Det har trots allt gått att köra några kvalitetspass med intervaller även i löpning.

– Och det har i alla fall känts hyfsat då även om kroppen inte har varit helt återhämtad efter att jag unnade mig ett par dagar helt i vila efter SM-guldloppet i Gävle, förklarar Fleetwood.

Artikelbild

SN-sporten passar på att ta ett snack med Fleetwood mitt under fredagseftermiddagens cykelpass. Biltermometern har passerat 30 grader när vi kommer ifatt Ludde med stilren och avslappnad tempocykelteknik med påtagligt bra klipp i benen i backarna på gamla E4 efter Svärta.

Kolla också in tv-klippet nedan!

I en sprint är det snabba ryck, man får ligga på rulle i cykelmomentet, så det gäller att inte tappa någonting alls i simningen.

– Jag har hållit ganska bra nivå i simningen på sistone, så idealplaneringen är ju att vara först upp ur vattnet i Borås...

Artikelbild

Ludwig Fleetwood har haft en rejält bra första halva av säsongen. Det känns extra intressant då Nyköpingskillen har ett hektiskt tävlingsprogram i augusti, men redan på söndag kan han ta sitt andra SM-guld på kort tid då sprint-SM avgörs i Borås.

Cykelformen är stark – om bara benen kan återhämta sig det sista efter urladdningen i Gävle.

– Så är jag först upp ur vattnet vill jag nog köra på allt vad det går. Men blir det en mindre klunga måste man köra taktiskt; troligen först avvakta och ligga på rulle för att sedan var med i hugget när vi försöker hänga av varandra, ha ha.

Artikelbild

Rundan, eller som Ludwig Fleetwood uttryckte saken "vara ute och spinna lite" för att hitta cykelbenen till SM, sträckte sig längs gamla E4 och här det mest natursköna vägvalet till Runtuna. 

Löpningen är inte bara oviss för höften.

– Nej, det är småknixigt med olika underlag, så det kan bli spännande – men det är bara att inte tänka utan gasa på.

Artikelbild

Nyköpingskillen kan numera inte direkt klaga på det så viktiga materialet i cykelmomentet.

I augusti väntar Malmös Europa-

cup, kanske EM över olympisk distans, så är det även en halv ironman på Tjörn inplanerad i augusti – och han Fleetwood vill försvara segern i minitriathlontävlingen innan Kalmars Ironman. Pust.

Artikelbild

– Jag står på ”väntlistan” till EM, men känns inte höften helt hundra och jag måste sålla bort en tävling är det nog lika bra att ta den. Men annars kör jag på och försöker träna smart och ta hand om kroppen i september i stället.

– Tanken är att farten inte hämmas utan att det bara gör lite ont – och det får jag ta. Just nu ser jag verkligen fram emot den här hektiska tävlingsperioden, men det blir ju ny utvärdering redan efter söndagens lopp.