• Ludwig Fleetwood har haft en rejält bra första halva av säsongen. Det känns extra intressant då Nyköpingskillen har ett hektiskt tävlingsprogram i augusti, men redan på söndag kan han ta sitt andra SM-guld på kort tid då sprint-SM avgörs i Borås. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Nyköpingskillen kan numera inte direkt klaga på det så viktiga materialet i cykelmomentet. Foto:
  • För dagen plockade Ludwig Fleetwood fram en ren tempohoj från sin numera spanska cykelleverantör – då det vankas en halvironman i augusti måste en ergonomisk sittställning just för det loppet nötas in. Foto:
  • Varmt var bara förnamnet under intervjun mitt under den cykelrundan. Foto:
1/

TV och bildextra: Het Fleetwood gillar läget inför sprint-SM

Triathlon

Träna i tryckande värme. En höft som krånglar lite. Störande? Sådant där lägger inte 2018 års upplaga av Ludwig Fleetwood kraft på att grubbla över. Snacka om att Fleetwood gillar läget under ett kortbesök hemma i Nyköping inför söndagens SM-start i Borås.

– Visst är höften egentligen ett litet osäkerhetsmoment. Men det är ju skönare att simma och cykla än att springa i den här värmen, säger Ludwig Fleetwood och skiner upp.

Det har trots allt gått att köra några kvalitetspass med intervaller även i löpning.

– Och det har i alla fall känts hyfsat då även om kroppen inte har varit helt återhämtad efter att jag unnade mig ett par dagar helt i vila efter SM-guldloppet i Gävle, förklarar Fleetwood.

SN-sporten passar på att ta ett snack med Fleetwood mitt under fredagseftermiddagens cykelpass. Biltermometern har passerat 30 grader när vi kommer ifatt Ludde med stilren och avslappnad tempocykelteknik med påtagligt bra klipp i benen i backarna på gamla E4 efter Svärta.

Kolla också in tv-klippet nedan!

– Jag tycker självklart att det är hemskt med alla skogsbränder och sådant men för egen del försöker jag bara Intala mig själv att det är skönt med värmen. Jag vet att det kommer att bli varmt i flera av loppen framöver så det är bara att härda sig. Jag dricker väldigt mycket vatten och accepterar att jag hela tiden är svettig, säger Fleetwood lugnt.

Han har under fredagen också hunnit med ett andra besök på Rygg- och ledkliniken i Nyköping, lite illavarslande ändå då det vankas ett ruggigt tätt tävlingsschema.

– De är grymma då de är så allsidiga. Siktet är att låsningen i ena höften ska var så pass bra på söndag så att det blir ett smärtfritt lopp. Men har jag känningar under löpningen får jag ta det.

Han har gillat att sikta högt – och har i år visat att det fanns grund för det. Fleetwood har imponerat stort under tävlingarna på svensk mark, men han vill trots allt hålla SM-guldmaskinen Gabriel Sandör –regerande mästare som har hela tretton SM-guld med juniortitlarna inräknade – som favorit på söndag.

– Jag ser mig själ mera som klar medaljkandidat – men siktar givetvis på att skrälla och ge Gabriel en match om guldet.

Rundan, eller som Ludwig Fleetwood uttryckte saken "vara ute och spinna lite" för att hitta cykelbenen till SM, sträckte sig längs gamla E4 och här det mest natursköna vägvalet till Runtuna.  Foto:

I en sprint är det snabba ryck, man får ligga på rulle i cykelmomentet, så det gäller att inte tappa någonting alls i simningen.

– Jag har hållit ganska bra nivå i simningen på sistone, så idealplaneringen är ju att vara först upp ur vattnet i Borås...

Cykelformen är stark – om bara benen kan återhämta sig det sista efter urladdningen i Gävle.

– Så är jag först upp ur vattnet vill jag nog köra på allt vad det går. Men blir det en mindre klunga måste man köra taktiskt; troligen först avvakta och ligga på rulle för att sedan var med i hugget när vi försöker hänga av varandra, ha ha.

Löpningen är inte bara oviss för höften.

– Nej, det är småknixigt med olika underlag, så det kan bli spännande – men det är bara att inte tänka utan gasa på.

I augusti väntar Malmös Europa-

cup, kanske EM över olympisk distans, så är det även en halv ironman på Tjörn inplanerad i augusti – och han Fleetwood vill försvara segern i minitriathlontävlingen innan Kalmars Ironman. Pust.

– Jag står på ”väntlistan” till EM, men känns inte höften helt hundra och jag måste sålla bort en tävling är det nog lika bra att ta den. Men annars kör jag på och försöker träna smart och ta hand om kroppen i september i stället.

– Tanken är att farten inte hämmas utan att det bara gör lite ont – och det får jag ta. Just nu ser jag verkligen fram emot den här hektiska tävlingsperioden, men det blir ju ny utvärdering redan efter söndagens lopp.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

TriathlonLudwig FleetwoodSportWEBB_TV
Relaterat