– Vi räknade ut att det är 2444000 steg. Här snackas det är för lite rörelse i skolan, så ser man sådant här – en manifestation, säger Leif "Dala" Dahlström på arrangerande Skol IF.

Det var sju skolor på plats och med pannkaka i magen fanns krafter till att stötta sina skolor i nyheten: kurirstafetter.

– Jag vet inte om det har varit sådant publiktryck på Rosvalla sedan Erik Skoglund boxades. Det här är en dag som gör mig så lycklig, en av de bästa dagarna på året. Man läser om allt skit om ungdomar. Så träffas en salig blandning mellan kommunala skolor och friskolor, olika nationaliteter och vi har inte ett enda intermezzo. Alla var med och hejade på sina kompisar men fick även kontakt med ungdomar från andra skolor, säger Dala, som agerade kommentator och koordinator på innerplanen.

Artikelbild

| Leif "Dala" Dahlström snackade in den rätta stämningen.

Just Skoglund agerade populär prisutdelare och fick ägna 45 minuter åt att skriva autografer efteråt till eleverna på Kunskapsskolan, Vittra, Bryngelstorp, Herrhagen, Fokusskolan, Långsätter och Rosenkullaskolan.

Herrhagsskolan vann kurirstafett sammanräknat för alla deltagande årskurser.

– Mera makalös stämning får man leta efter. Fantastisk hängivenhet från dem som sprang.

Det blev Rosenkulla (hopslagning mellan Rosenkälla och Stenkulla) som vann de andra löpningsgrenarna. Kunskapsskolan fick stipendiet på 3000 kronor för totalvinst.

Artikelbild

| Minst lika viktigt att klä ut sig som att springa bra...

– Kul med spridning, men vilka som vann är sekundärt. Vi hade 75 unga som var utklädda...man önskar att alla var här och tittade.