Björn Jansson och Jonatan Andersson gick båda till guldfinal i tavel-SM inomhus i Eslöv under påskhelgen. Där vann Björn guldet i herrarnas recurve elit-klass medan Jonatan fick nöja sig med silvret.

– Jonatan hade stentuffa matcher ända fram till finalen. Han brände lite mer än mig innan finalen. Jag var lugn och avslappnad för det gör inget om jag förlorar då vi ändå är etta och tvåa, säger Björn Jansson efteråt om känslan att möta just Jonatan i finalen.

Lilla Stenbro är genom de bägge skyttarna från Nyköping och Skottvång en smärre maktfaktor i svenskt bågskytte just nu...

– Det blev en tuff och bra final, säger SM-guldvinnaren.

Känslan i Eslöv blev bättre dag två för Björn, som nyligen drogs med en skada – vilket inte märktes i påskhelgen.

– Det var en ojämn i kvalet; stundtals riktigt bra men en del misstag. I dag var det bättre – mer bestämd på vad jag skulle göra, Jag lyckades ta fram de bästa skotten när de verkligen gällde, Det är så mycket mentalt i de här matcherna.

Björn hade en tuff kvartsfinal där han vann på särskjutning mot ettan i kvalet. Sedan gick semin lite lättare.

Jansson hittar en betydande delförklaring till framgångarna i Mix Haxholm, som han verkligen tackade efter det här guldet. Mix är OS- meriterad bågskytt själv som förra året bytte från Finspång till Stenbro och är en minst lika bra som coach.

– Jag hade grym coaching av mix idag. Hon får mig att tänka lugnt när de hettar till; ingen tillfällighet att Jonatan och jag har sopat rent sista året sedan Mix kommit in i laget. Hon lugnar framför allt ner oss.

Mix Haxholm kom 23:a i damernas recurveklass, vilket räckte till en fjärdeplats i lagtävlingen där killarna i guldfinalen var de bägge övriga lagmedlemmarna.

Från Stenbro slutade även veteranen Viola Bäcklund som fin nia i långbåge damer elit och Hans Nystedt hamnade på 28 plats i Barebow elit.