• Hampus Jakobsson fick en problemfri avslutning och slutade på en tredjeplats. Foto:
  • Pontus Jakobsson hamnade på en andraplats. Som synes på bilden var det en hel del snö som gjorde det svårkört för åkarna. Foto:
  • Christoffer Haglund körde av under första etappen och hittade sedan ett bättre tempo i slutetappen. Hela 24 ekipage fick bryta på grund av avåkningar eller tekniska problem. Foto:
1/

Två topplaceringar i första deltävlingen av rally-SM

RALLY

Hampus Jakobsson och brodern Pontus Jakobsson från SMK Nyköping hamnade båda på topplaceringar i första deltävlingen av rally-SM. Uppdaterad version.

Hampus Jakobsson från SMK Nyköping slutade på en tredjeplats i JSM otrimmat tvåhjulsdrivet. På första plats kom Jari Liiten från Sandvikens MK. I sitt första JSM-rally fick Hampus en problemfri avslutning och imponerade stort på Sverige eliten men sin välplanerade körning. Han hamnade 1.30 minuter efter segraren och marginalen upp till en andra plats var bara fem sekunder.

SMK Nyköping kollegan och brodern Pontus Jakobsson var snabbast i klassen på lördagens första sträcka och hamnade slutligen på en andraplacering i JSM, trimmat tvåhjulsdrivet. Etta blev Pontus Lönnström från Nora MK. Segermarginalen för Lönnström blev 2,44 minuter före Jakobsson efter slutetappen. Det blev en grymt spännande kamp om den där andraplatsen eftersom Pontus hade motorstörningar – men med 1,3 sekunders marginal till trean var andraplatsen grejad.

Christoffer Haglund, även han från SMK Nyköping, körde av under en snöig etapp ett och fick i de efterföljande etapperna köra i sitt eget tempo efter omstarten. Målsättningen var att ta sig i mål och få rutin under första SM-tävlingen. I slutetappen hittade han ett bättre tempo. Slutade på en niondeplats och etta i klassen trimmat tvåhjulsdrivet (R3) blev Stefan Jonsson från Vännäs MK.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SMK NyköpingSportRallySportmotorsport
Relaterat