Tre säsonger med Syrianska i allsvenskan har Rabi Elia (till höger) i bagaget. Nu är han klar för Trosa Vagnhärad i division 3 Foto:

TVSK förstärker med ex-allsvensk

Fotboll

Trosa Vagnhärads SK gjorde under torsdagskvällen klart med en riktig kalasvärvning. En spelare med meriter från såväl allsvenskan som superettan närmare bestämt.

Spelaren det rör sig om är den 28-årige mittbacken Rabi Elia.

TVSK, som vann division 4 säsongen som gick, har sedan avancemanget till "trean" haft just en mittback högt upp på önskelistan. Nu har man alltså tillgodosett detta med Elia, som kommer närmast från AFC United i superettan. Han har dock spenderat största delen av karriären i Syrianska, där han fått känna på spel i allsvenskan ett 60-tal gånger.

Kort och gott en högklassig värvning av Trosa Vagnhärads SK.

Uppdatering: Det blev under torsdagskvällen dessutom klart att den offensive mittfältaren Viktor Engström fortsätter i TVSK-tröjan. Han missade en hel del den gångna säsongen på grund av skada, men har sedan tidigare rutin från division 2-spel med Nyköpings BIS. Tidigare i veckan noterades ytterligare en förlängning med en spelare från den gångna säsongens division 4-trupp, nämligen den rutinerade backen Elias Melke.

Läs mera (PLUS): TVSK-tränaren Anders "Ante" Jansson om hur man lyckades värva Elia

Rabi Elia

Gjorde 61 matcher i allsvenskan för moderklubben Syrianska mellan 2011-2013.

Därefter följde han med klubben ner i superettan 2014, innan han bytte klubb till AFC United i samma serie.

Elia spelade 23 matcher för AFC under fjolårssäsongen.