Division 3 södra Svealands nuvarande serieledare TVSK vann tisdagskvällens DM-kvartsfinal på Stigtomta IP med 3–0 (1–0).

– En ganska medioker match där vi passade på att lufta en del spelare som inte fått spela så mycket i a-laget, och spelare från vårt division 6-lag, sa Fredrik "Vecka" Adolfsson, assisterande tränare i TVSK som dessutom passade på att byta in sig själv efter paus.

– Jag är andfådd som du kanske hör, skrattade han kort efter slutsignalen.

Rutinerade Timmy Österling slog till för gästerna efter blott sju minuter. Stigtomta höll sedan stången ända fram till att matchen pågått en timme. Då slog den notoriske målskytten Marcus Björklund till, han som blev tvåmålsskytt och utvisad i TVSK:s senaste seriematch (3–1 hemma mot Tullinge TP i förra veckan). 0–2-läge där blev en övermäktig uppförsbacke för hemmalaget, som redan på fredag kväll har en mycket viktig seriematch borta mot bottenkonkurrenten Tystberga. Österling spikade slutsiffrorna med sitt andra och Trosa Vagnhärads tredje i den 83:e minuten.

– Stigtomta gjorde det bra, försvarade sig lågt och satsade på omställningar. All heder till dem och de hade tre–fyra lägen, men vi var mer distinkta i våra, sa Vecka om vad som skiljde de båda lagen åt.

I semifinal kommer Trosa Vagnhärad att ställas mot Södertälje FK på bortaplan. Södertäljelaget är på god väg att åka ur sin division 2-serie men har trivts desto bättre i DM-spelet så här långt. I den andra semifinalen återfinns Nyköpings BIS – vars motståndare där blir klart under onsdagskvällen. Då gästas nämligen division 5-laget Kvicksund av division 2-spelande Värmbol.

– Vårt fokus ligger på serien. Det här är mer en kul bonus, avslutade Vecka – som alltså fick göra en mindre spelarcomeback.