Trosa Vagnhärad har vaknat till liv efter sommaruppehållet. Facit lyder åtta poäng (närmare hälften av lagets totala poängskörd) på fyra matcher. Obesegrade dessutom. Något som sänder lovande signaler inför fortsättningen.

– Men det kommer bli tufft. Vi ligger där vi ligger och vi pratade inför den här matchen att vi måste vara jäkligt noggranna, sa Hansson.

Han tyckte att hans TVSK visade upp en förhållandevis bra första halvlek.

– Vi gjorde en del enkla misstag men stundtals så spelade vi bra fotboll.

Det ledde också fram till de två mål som i slutändan skulle visa sig vara fullt tillräckliga för alla tre poängen. Kenneth Carlie med det första efter 21 minuters spel, Timmy Österling med det andra efter 40. Däremellan hade gästerna – sist i division 3 södra Svealand med endast tre poäng – stuckit emellan med ett kvitteringsmål. Mittbacken Teddy Wallin drabbades av en huvudskada efter paus, vilket medförde att offensive spelmotorn Robert Massi fick vikariera på en för honom högst ovan position.

– I andra blev det rätt grisigt från båda håll med mycket duellspel. Men i grund och botten är vi ett bättre lag – därför vinner vi, menade Hansson.

Att TVSK har ryckt upp sig och blivit ett mer vinnande lag efter ledigheten kan delvis spåras till två vassa nytillskott. Dels den ytterst välmeriterade David Durmaz, dels offensivt potente hemvändaren Timmy Österling som har kvaliteter för spel högre upp.

– De har ju spelat lite högre upp och betyder jättemycket. De visar karaktär – och vad som krävs, berömde Hansson, som även berömde innermittfältsparet Joel Allard och Abdi Yusuf.

Just karaktär är ett nyckelord när TVSK på lördag möter Ängby på bortaplan. Det skiljer inför detta möte fyra poäng lagen emellan – TVSK har försprånget men Ängby på den negativa kvalplatsen kan knappa in vid händelse av seger.

– En extremt viktig match, konstaterade "Jonte".