Därmed registrerades TVSK för första förlusten efter uppehållet. Innan Tyresömatchen hade laget samlat på sig elva poäng på fem matcher.

– Utifrån förutsättningarna står vi upp riktigt bra, kände tränaren Fredrik Adolfsson efter trendbrottet på Häradsvallen.

TVSK saknade ett par tongivande spelare och hade ett flertal juniorer med i matchtruppen. Men en bra insats mot ett bättre lag räckte alltså inte. Och två situationer irriterade TVSK-lägret ordentligt. Det första i samband med 0–1-målet tolv minuter in i handlingen.

– Micke Lindgren (målvakten, vår anmärkning) blev jättelåst vid den situationen. En interference på hockeyspråk. Han kom inte ut där, suckade "Vecka", som hade hoppats och trott på en hemmafrispark i det läget i stället för 0–1.

– Annars var 0–1 efter första inget att snacka om, tillade han.

När anfallaren Jean-Hugues Landry i den andra halvleken gjordes omkull i offensivt straffområde förväntade sig hemmalaget en straff. Den uteblev.

– Både huvuddomaren och linjedomaren sa att det var på boll men det var det verkligen inte. En solklar straff, menade Vecka.

Han var annars nöjd med hur TVSK tog sig an den andra halvleken.

– Tyresö spelar en jättefin fotboll med mycket rörelse och bollskicklighet. Men i andra fick vi stopp på deras spelmönster.

Men när mittfältaren Abdi Yusuf fick sitt andra gula kort vid 0–1-läge blev det förstås ordentligt besvärligt mot ett skickligt, bolltrillande motstånd med hugg på såväl serieseger som kval mot division 2-spel 2019,

– Vi fick jobba i uppförsbacke, men jobbar och sliter för varandra och står upp i princip hela matchen mot seriens kanske bästa lag, sa Vecka, som i 77:e minuten fick se Tyresö spika slutresultatet.