5–11 i målskillnad de fem senaste matcherna och endast tre inspelade pinnar. I två hemmamatcher har laget dessutom rasat samman och tappat ledningen på slutet. En tydlig skillnad mot de tre inledande matcherna som gav sju poäng.

– Men vi borde haft fler poäng än vi har, säger mittfältaren Suad Gruda.

Han tycker dock inte man kan sätta likhetstecken mellan de olyckliga poängtappen på slutet först mot Sandviken (3–0 blev 3–3) senast i söndags mot FC Linköping City (2–0 blev 2–2).

– Mot Sandviken blir vi nonchalanta. Mot Linköping går vi in för att försvara ledningen med Sandvikenmatchen i tankarna och backar hem för mycket. Sedan är det ett individuellt misstag som ger kvitteringen mot Linköping. Det är sådant som händer alla.

Han håller dock med om att unga spelare inte lika tydligt har klart för sig i vilka situationer och var på plan det är extra farligt att tappa boll. Gruda konstaterar också att alla spelare ibland tappar sin koncentration, inte mycket kanske bara runt tio procent, under matcherna.

– Så lite otur har vi haft. Vi blir straffade väldigt hårt.

Är du orolig att det här ska fortsätta?

– Jag skulle nog ha varit det om det var i fjol. Men nu har vi spelarna. Vi har karaktärsstarka tränare som håller ihop det.

Måste ni göra något speciellt?

– Lösningen är att spela bra och vinna matcher. Att visa den fotboll vi faktiskt gjort första halvlek mot Sandviken och Linköping.

Han fortsätter:

– Umeå (nästa match borta på söndag) är en perfekt match att göra det. De är nya serieledare.