Samuel Kroon i favoritläget på högerkanten. Foto:

Umeå värvar från NBIS igen

Fotboll

Yttermittfältaren Samuel Kroon är klar för NBIS-konkurrenten Umeå FC. Stockholmskillen blir den andra spelaren på kort tid med NBIS-förflutet som tar klivet över till Norrlandsklubben.

Redan sommaren 2014 var Kroon och provtränade med Bissarna. Då blev det ingenting med Täbyspelaren. Men till säsongen 2016 värvades han in efter en säsong i Bele Barkaby.

Efter tre säsonger i Bissarna blir det nu alltså Umeå FC för 22-åringen vilket frilansskribenten Dan W Boter var först med att rapportera.

Kroon bekräftar själv för SN-sporten att han valt klubb.

– Hade en del erbjudanden men känner att helhetslösningen jag får av Umeå samt tron jag har på satsningen där var avgörande, säger Kroon till SN.

Han har varit och tränat med Akropolis och även bland annat Sandviken ska ha varit intresserade. Men nu blir det alltså Umeå FC.

Bissarna var intresserade av en fortsättning. Men då ville man att Kroon skulle spela vänsterback, något han gjorde med viss framgång, sista säsongen. Sammanlagt blev det 53 matcher från start i NBIS-tröjan och sex mål.

Kroon blir den andre Ex-Bissaren på kort tid att skriva på för klubben. I slutet av förra veckan gjorde man klart med mittbacken Andrew Jean-Baptiste.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISSportfotboll
Relaterat