Mörker,kyla och blöt terräng. Inget stoppade lagen som med glädje sprang Nyköping night trail under måndagskvällen vid Ekensberg. Nattloppet som arrangerads av klass 5 på Bryngelstorpskolan lockade väldigt många och det vart minst sagt lyckat.

– Det har varit en helt fantastisk kväll. Vi hade aldrig kunnat tro att det skulle bli såhär många. Jag hade gissat på 50 lag och nu var det ungefär 170 lag. Så det är otroligt många som har gett sig ut en denna novemberkväll och lyst upp mörkret, säger Niclas Clashammar, arrangör och pappa till ett av barnen i klass 5.

Efter många timmas arbete som innebar bland annat att märka upp banan med reflexer, tänt massvis vid marschaller och gjort olika hinder så har arrangemanget fått väldigt positiv kritik.

Artikelbild

– De har varit lyriska och det är ju jätteroligt. Det var ju det vi ville åt, att de skulle få komma ut och uppleva något nytt och det är många som frågat om det blir nästa år också. Det är fanatiskt att se hur många som lyser upp. Det är flera som stuckit ut och sprungit två varv och det säger ju en del om vad de tycker om det, säger Niclas med ett leende.

Kolla in Jens Alvins alla bilder från loppet!

Några av de som sprungit nattloppet var Edith och hennes mamma Christine Ankarswärd. De hjälpte varandra att hitta vägen till mål.

– Vi förvarnade varandra. Ibland sprang jag först och skrek till om det var vatten eller något annat i vägen och ibland sprang Edith först och ropade till om det kom något hinder. Det var halt men vi klarade oss, säger Christine med glatt skratt.

Artikelbild

Men dottern Edith minns deras springtur på ett annat sätt.

– Du snubblade ju jättemycket, säger hon och sneglar upp sin mamma som skrattar till.

Artikelbild

Ett annat lag som bestod av två NOK-tjejer kände igen sig i skogen och mörkret var inget problem för dem. De sprang den gula banan som hade namnet "Lagom" och var 2,5 kilometer lång.

– Vi har sprungit här förut så vi känner igen skogen. Sen var det reflexer uppsatta så vi såg bra, säger Elsa Brunberg. Hon fortsätter med att förklara vad som var roligast med loppet.

Artikelbild

– Det var backigt och lerigt och vi blev blöta, säger hon glatt.

Både hon och hennes lagkompis vill springa loppet igen. Men då ska de springa den tuffaste banan.

Artikelbild

– Man måste utmana sig själv, säger Liana Lagervik.